Keto-patonki (gluteeniton)

Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.

Tämä keto-patonki yllättää  positiivisesti loistavalla rakenteellaan ja maullaan! Taikina on tekovaiheessa todella löysää, mutta paistamisen aikana rakenteesta tulee loistava, kunhan sen antaa hetken vetäytyä ennen leikkaamista. Hiilihydraattia yhdessä annoksessa on ainoastaan 2 g ja taikinasta saat valmistettua viisi annosta annosta. Keto patonki sopii ketogeenisen ruokavalion lisäksi myös viljattomaan ja hiilaritietoiseen ruokavalioon

KETO-PATONKI

5 annosta

TARVITSET

2 kananmunaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl lupiinijauhoa
0,5 dl saksanpähkinöitä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl psylliumkuitua
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 rkl gheetä

VALMISTUSOHJE

Mittaa siemenet tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Murskaa pähkinät rouheaksi muruksi.
Vatkaa käsin kananmunien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon suola ja jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisellä kulhossa ja lisää taikinaan koko ajan sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita taikinan päälle kelmu ja painele taikina patongin muotoon. Viimeistele muotoilu veteen kostutetuilla käsillä kärsivällisesti, sillä taikina on löysää.
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes patonki on saanut kauniin kullanruskean värin. Voitele kuuma patonki sulatetulla gheellä.

RESEPTIN AINEKSET

-20%
11,96 
-20%
3,90 
-30%
17,50 
-20%

Fitnessfirst-tuotteet

Psylliumkuitu, luomu, 500 g

13,56 
-20%
2,24