Ketoleivos – gluteeniton

Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.

Suussasulavat ketoleivokset maistuvat erinomaiselta, etenkin kermavaahdon kanssa nautittuna! Ketoleivoksien makumaailma mukailee tiikerikakun makumaailmaa. Ne sopivat niin ketogeeniseen, vähähiilihydraattiseen kuin viljattomaankin ruokavalioon. Leivokset voi valmistaa myös maidottomasti. Yksi annos sisältää hiilihydraatteja vain neljä grammaa!

KETOLEIVOS

10 kappaletta

TARVITSET

200 g voita
1 dl karppisokeria
3 kananmunaa
3 dl mantelijauhoja
75 g tummaa suklaata (80 %)
1 tl vaniljajauhetta
2 tl leivinjauhetta

VALMISTUSOHJE

Sulata rasva.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt rasva muna-sokeriseokseen.Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti taikinan sekaan. Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria.Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja lisää taikinan sekaan. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22 cm ja tasoita lusikalla.

Paista 175 asteessa 40-50 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla ennen varovaista irrotusta. Koristele halutessasi kermavaahdolla ja tummalla suklaalla.

 

RESEPTIN AINEKSET

-20%
5,36 
-20%
17,56