Mansikka-raparperiherkku

Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.

Tämä herkku sopii erinomaisesti ketoruokavaliota noudattaville ja tietenkin myös viljattomille – oikeastaan ihan kaikille! Mansikka tuo tähän vähähiilariseen jälkiruokaan ihanan raikkaan säväyksen, jota raparperi täydentää. Tässä ohjeessa on käytetty melko maltillisesti raparperia eli voit halutessasi lisätä raparperin määrää vaikka puolella.

Mansikka-raparperiherkku

POHJA

TÄYTE

VALMISTUSOHJE

Aloita pohjan valmistamisesta. Sulata voi vesihauteessa ja anna sen jäähtyä. Laita ketomakeuttaja tehosekoittimeen ja sekoita tomumaiseksi massaksi, minkä jälkeen vaahdota rasva ja ketomakeuttaja sähkövatkaimella. Erottele kananmunien keltuiaiset ja valkuaiset, vatkaa keltuaiset yksitellen voi-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon kerma ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää voi-sokeri-munavaahtoon huolellisesti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle siten, että reunoille jää noin 5 cm tilaa. Paista pohja uunissa  175 asteessa noin 12-15 minuuttia

Aloita täytteen valmistaminen huuhtelemalla raparperi huolellisesti, minkä jälkeen paloittele se pieniksi paloiksi. Mittaa raparperi, vesi ja puolet ketomakeuttajasta (0,25 dl) kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta pehmennyt raparperi sauvasekoittimilla sileäksi ja anna jäähtyä kunnolla. Vaahdota kerma ja sekoita kermavaahdon sekaan mascarpone, raparperisose ja loput makeuttajasta (0,25 dl). Paloittele noin 1 dl mansikoita pieniksi paloiksi ja sekoita ne vielä kermaseokseen. Murusta pohja pieneksi muruksi joko käsillä tai leivinpaperin avustuksella. Kaada pohja täytteen sekaan juuri ennen tarjoilua ja sekoita.

RESEPTIN AINEKSET

-40%
4,15 
-20%
17,56 
-20%
7,96