Seesamiöljy on kylmäpuristettu aromika ruokaöljy.
Rasvahappokoostumukseltaan seesamiöljyssä on suurin piirtein yhtä paljon tyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä rasvoja (noin 42 ja 41 prosenttia painosta). Seesamiöljyn erityispiirteenä on, että se sisältää myös antioksidantteina toimivia lignaaneja, kuten sesamiinia, sesamolia ja sesamoliinia. Nämä seesamin antioksidantit suojelevat hyvin sen monityydyttymättömiä rasvoja hapettumiselta. Niinpä seesamiöljylle ei tee oikeutta niputtaa sitä yhteen muiden monityydyttymättömiä rasvoja sisältävien ruokaöljyjen kanssa.
Seesamiöljy soveltuu erityisesti aasialaisiin ruokiin kuten wokkeihin sekä aasialaistyyppisiin salaatteihin tuomaan aasialaisille ruoille ominaista paahteista vivahdetta. Seesamiöljy kestää hyvin paistamisen, jopa 180 °C astetta. Se on myös todella hyvä ihonhoidossa.
Eetu V (varmistettu kirjoittaja) –
Tosi hyvän makuista ja riittoisa
Jaakko (varmistettu kirjoittaja) –
Käyttänyt niin salaateissa kuin muissakin ruuissa. Hyvä vaihtoehto ja hyvän makuista.
Annikki (varmistettu kirjoittaja) –
Aivan ihanaa salaatin päällä sellaisenaan
Ann-Mari (varmistettu kirjoittaja) –
Oikein namia! Etenkin salaatissa! 🙂