Proteiini- ja kuitupitoinen kikherne
Kikherne on kasviherneenä tunnettu proteiinirikas ja kuitupitoinen hernekasveihin kuuluva palkokasvi, joka on oleellinen osa monia tunnettuja kasvisruokalajeja kuten hummusta ja falafel-pyöryköitä. Proteiinin ja kuidun lisäksi kikherneet sisältävät runsaasti kaliumia ja magnesiumia sekä on hyvä kalsiumin lähde.
Etnisten perinneruokien lisäksi kikherneet soveltuvat hyvin myös muuhun ruoanlaittoon, kuten keittoihin, salaatteihin, pihveihin ja pyöryköihin sekä pataruokiin. Soseutettuna kikherneet sopivat hyvin myös osaksi leivontaa! Mungpapujen tavoin kikherneet soveltuvat hyvin myös idättämiseen.
Kikherneet liotessaan turpoavat maukkaan pulleiksi. Suosittelemmekin liottamaan niitä ennen käyttöä mielellään yön yli ja sen jälkeen keittämään niitä miedolla lämmöllä parin tunnin ajan, jolloin niiden lektiinipitoisuus laskee.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja maitoproteiinia.Kirjaudu
Rekisteröidy
Varastossa
sanni_ (varmistettu kirjoittaja) –
Hyviä kikherneitä. Tulee maukkaat falafelit.
annna.pascarella (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvän makuiset kikherneet! Saa päivän ravinteet ja maukkaan ruuan.
Pauli Törrönen (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvä proteiinin lähde!