Kermainen macadamiapähkinä
Macadamiapähkinä on herkullisen rasvainen, maultaan miedon kermainen pähkinä. Myös Australianpähkinänä tunnettu macadamia on hyvä tyydyttymättömien rasvahappojen, kasvisterolien, kaliumin, magnesiumin ja raudan lähde. Macadamiat sisältävät vähemmän hiilihydraatteja kuin muut pähkinät ja soveltuvat siten hyvin myös vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.
Macadamiat sopivat monenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan, sekä naposteltavaksi sellaisenaan. Voit valmistaa niistä macadamiamaitoa ja käyttää niitä myös osana myslejä, eväs- ja herkkusekoituksia sekä sellaisenaan esimerkiksi puurojen ja salaattien joukossa.
Liotus & käyttö
Suosittelemme liottamaan manteleita (vähintään neljän tunnin ajan, mielellään jopa kahdeksan) ennen niiden käyttöä. Liotuksen ansioista manteleiden maku paranee ja koostumus pehmentyy, sekä manteleiden sulavuus paranee. Näin myös herkkävatsaisemmatkin voivat nauttia huolettomammin herkullisista manteleista!
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja maitoproteiinia.Kirjaudu
Rekisteröidy
Varastossa
Outi T (varmistettu kirjoittaja) –
Pähkinät aamu- ja iltapuurossani 🙂 Saa tuhat ja yks vitamiinia ja hivenainetta.
Liisa L (varmistettu kirjoittaja) –
Näillä herkuttelen melkein joka päivä. Kokeilin macadamia rouhetta
viljattomaan keto-vuokaleipään. Maukasta tuli, nam. Ohjeen otin
Satu S:n kirjasta. Vielä on kokeilematta laittaa kokonaisia macadamioita raakasuklaakonvehteihin.
Susanna S (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvä rasvanlähde ruokavalioon
Anne R (varmistettu kirjoittaja) –
Pitkästä aikaa sain näitä tilattua ja ihania ovat.