Herkullinen kuorittu manteli
Herkullinen ja miedon makuinen manteli on suosittu raaka-aine monenlaisessa ruoanlaitossa ja leivonnassa. Manteli on pähkinää muistuttava siemen, joka sopii yleensä myös niille, joille pähkinät eivät muuten sovi. Mantelit ovat erittäin E-vitamiinirikkaita. Lisäksi niissä on runsaasti proteiinia ja vähän hiilihydraatteja. Kuoritut mantelit ovat kuorimattomia manteleita miedomman makuisia.
Mantelit sopivat loistavasti esimerkiksi raakakakkuihin, pirtelöihin tai salaatteihin. Voit myös maustaa liotettuja manteleita lempimausteillasi ja kuivattaa ne, jolloin saat vieläkin herkullisempaa naposteltavaa. Myös mantelimaitoa kannattaa kokeilla: Blendaa hienoksi 1 dl liotettuja (kuorittuja) manteleita yhdessä litrassa vettä. Siivilöi ja käytä kuidut esimerkiksi leivonnassa. Mausta maito halutessasi vielä ripauksella hunajaa, vaniljaa ja laadukasta suolaa. Säilytä maito jääkaapissa, nauti sellaisenaan tai pirtelön pohjana!
Mantelit, kuten muutkin pähkinät, suositellaan liottamaan (vähintään 4 tuntia) ennen käyttöä, jolloin niistä tulee entistäkin maukkaampia ja ne sulavat paremmin.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja maitoproteiinia.Kirjaudu
Rekisteröidy
Varasto loppu
Tiina H (varmistettu kirjoittaja) –
Tilaan täältä aina mantelini. Syön niitä yleensä muiden pähkinöiden kanssa rahkan seassa.
Miia E (varmistettu kirjoittaja) –
Täydellisiä, käytän pääasiassa myslissä, mutta toki menee napostellessa
Helena N (varmistettu kirjoittaja) –
Maistuvia, helposti syötäviä ilman kuorimista.
Emilia T (varmistettu kirjoittaja) –
Herkullista!