PROVENCEN YRTIT VIEVÄT MAKUMATKALLE ETELÄ-RANSKAAN
Provencen yrtit on ranskalainen klassikkomausteseos, joka tuo Välimeren tunnelman kotikeittiöösi. Monipuolisessa maustesekoituksessa yhdistyvät kaikki etelä-eurooppalaisen keittiön suosikit: basilika, fenkolin siemenet, meirami, persilja, rosmariini, rakuuna, timjami sekä aromikas laventelin kukka. Provencen yrtit -maustesekoitus on vaivaton, monipuolinen lisä kaikenlaiseen ruoanlaittoon perunoista ja kasviksista kalaan ja lihaan. Laventelin kukat tekevät mausteesta myös esteettisen, ja sillä koristelet kasvispellit, liha- ja kalaruoat sekä vuoat kauniiksi täydellisenä loppusilauksena.
Mausteet ovat yksinkertainen tapa uudistaa tuttuja ruokia ja elävöittää vanhoja reseptejä. Uusien mausteiden kokeilu on helppoa ja hauskaa, ja uusia yhdistelmiä kokeillessa voi tulla keksineeksi vaikka uuden bravuuri-reseptin! Tyypilliset mausteidenkäyttösuositukset tarjoavat inspiraatiota ruokien tuunaukseen, mutta tosiasiassa vain mielikuvitus on rajana, kun mausteilla ryhtyy rohkeasti kokeilemaan! Yksinkertainen pasta, helppo risotto, salaatti tai muut arkiruoat saa helposti maistuviksi nimenomaan mausteilla. Tärkeintä on tasapaino – kun mausteiden käytössä harjaantuu, alkaa hahmottamaan, mikä yrtti tuo esiin minkäkin ruoan aromit, ja missä suhteessa maustetta kannattaa käyttää.
Kokeile Provencen yrttejä vaikkapa tällä helpolla ja herkullisella Mirka Tuovisen Uunijuurekset-reseptillä >>
Valmistettu tehtaassa, jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja maitoproteiinia.Kirjaudu
Rekisteröidy
Varastossa
mirjam.aittola –
Hyvä mausteseos