Täysin kaloriton makeuttaja!
Erytritoli on todellinen karppaajan sokeri, se on täysin luontainen sokerialkoholi ja makeutusaine, jota esiintyy luonnossa mm. viinirypäleissä, meloneissa ja sienissä sekä käyneissä elintarvikkeissa kuten esimerkiksi viinissä, eräissä juustoissa tai soijakastikkeessa. Erytritoli on täysin kaloriton makeuttaja.
Erytritoli on n. 60-70 % sokerin makeudesta, ja kiteisen rakenteensa ansiosta se on oiva sokerin korvike. Erytritoli soveltuu erittäin hyvin leivontaan, yleiseen makeuttamiseen ja makeisten valmistamiseen. Hiivalla kohotettavat leivonnaiset vaativat hieman normaalia pidemmän nostatusajan. Ripottele erytritolia lettujen ja pannukakkujen päälle, korvaa sillä leivontaohjeiden sokeri tai osa siitä, käytä sitä kahvin makeuttajana tai pirtelöissä.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja maitoproteiinia.Kirjaudu
Rekisteröidy
Varasto loppu
kristiina (varmistettu kirjoittaja) –
helppo annostella, edullinen, ainoa huono puoli oli ohut pussi. NOPEA toimitus
Riina (varmistettu kirjoittaja) –
Miellyttävä, hieman xylitolia muistuttava maku.
Ei jätä ikävää jälkimakua ja on minusta lupausten mukaisesti vatsaytsävällisempi kuin keinotekoiset makeutusaineet. Toimii hyvin kylmissä jälkkäreissä, juomiin sopii stevia mielestäni paremmin. Muuhun en ole vielä kokeillut.
Suurkuluttaja (varmistettu kirjoittaja) –
Ostin aluksi luontaistuotekaupasta jotain toista erytritolia ja nyt ostin ekaa kertaa testiin pikkupussin, seuraavaksi ostan 5kg pussin!
EP (varmistettu kirjoittaja) –
Aivan loistava tuote, uutta pakettia jo odottelen. Käytän lähinnä leivonnassa, joskus vihersmoothieissa sekä raakasuklaan valmistamisessa. Matalilla lämpötiloilla suklaata valmistaessa tämä ei mielestäni liukene erityisen hyvin, mutta itse olen pitänyt tästä aiheutuneesta hieman rakeisesta tekstuurista suklaassa.