Laadukas koivusokeri eli xylitol
Xylitol maistuu riittävän makealle ja sopii sen vuoksi erinomaisesti kaikkeen makeuttamiseen. Xylitolin sisältämä ksylitoli edistää hampaiden terveyttä ja sen glykeeminen indeksi on vain 7 eli se kohottaa verensokeria hyvin hitaasti.
Xylitol on loistava korvike tavan sokerille ja sitä voi käyttää “tavallisen” sokerin tavoin sillä se on niin makeudeltaan kuin rakenteeltaankin samankaltaista. Xylitol kestää kuumentamisen ja sopii siten hyvin leivontaan.
Saattaa aiheuttaa laksatiivisia oireita.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja maitoproteiinia.Kirjaudu
Rekisteröidy
Varasto loppu
Niina L (varmistettu kirjoittaja) –
Ihan paras makeutusaine, joka on lähinnä tavallista sokeria. Soveltuen kaikkeen käyttöön kuten tavallinen sokeri eikä tarvi miettiä saako liikaa kaloreita sokerista.
Moisei Z (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvää
Somo L (varmistettu kirjoittaja) –
Erittäin helppoa hoitaa hampaita, juo muutaman kulauksen xylitolmehua ja vähän purskuttaa suussa. Lisäksi hyvänmakuista. Olen makeuttanut kahvia xylitolilla ja hyvin toimii.
Liisa L (varmistettu kirjoittaja) –
Käytän esim. pirtelöissä