Parempi vastustuskyky

Syksyllä ilmojen viiletessä ja iltojen pimentyessä myös vastustuskyky joutuu koetukselle. Onneksi vastustuskykyäkin voi vahvistaa ja terveelliset elämäntavat ovatkin tehokkaan vastustuskyvyn perusta. 

KAIKKI LÄHTEE SUOLISTOSTA

70% ihmisen vastustuskyvystä sijaitsee suolistossa, joten suoliston kunnosta on tärkeä pitää hyvää huolta.

Paras tapa tehostaa omaa vastustuskykyä on panostaa oman lautasen sisältöön. Värikäs ja monipuolinen ruokavalio on tärkeä vastustuskyvylle, jotta saat paljon ja monipuolisesti keholle elintärkeitä suojaravinteita. Ruokavalion tulisi sisältää riittävästi proteiinia, kuituja ja vitamiineja sekä rasvaa rasvaliukoisten vitamiinien tueksi.

Vastustuskyvylle tärkeitä ravinteita ovat:
– tummista vihreistä kasviksista ja viherjauheista saatava folaatti
– hedelmistä ja marjoista saatava C-vitamiini
– tummista vihreistä kasviksista ja kurpitsansiemenistä saatava sinkki
– fermentoiduista raaka-aineista saatava maitohappobakteeri
– hieman kaloista saatava D-vitamiini

Edellä mainittuja ravinteita onkin hyvä nauttia myös lisänä flunssakaudella, jos haluaa tehdä kaikkensa välttyäkseen ikäviltä flunssataudeilta. Etenkin D-vitamiinia on tärkeä syödä lisäravinteena ympäri vuoden.

Tutustu vastustuskykYä parantaviin tuotteisiimme

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.

PIDÄ HUOLTA HYGIENIASTA

Riittävä käsienpesu on yksinkertainen tapa, jolla pääsee ajoissa eroon monista taudinaiheuttajista. Käsienpesun avulla ennaltaehkäiset myös taudin leviämistä eteenpäin. Se onkin oleellinen flunssien torjunnassa, mutta liiallisuuksiin ei kannata mennä! Nimittäin myös ylihygieeninen ympäristö heikentää vastustuskykyä ja altistaa taudeille.

– Luonnolliset & hellävaraiset käsisaippuat –

LIIKU KOHTUUDELLA

Maltillinen liikunta on hyväksi vastustuskyvylle! Liikunnalla hankittu hyvä peruskunto on iloksi myös taudin osuessa omalle kohdalle: hyväkuntoisella flunssan oireet ovat lievemmät ja menevät nopeammin ohi. Liian rankka liikunta puolestaan saa elimistön menemään stressitilaan, jolloin puolustuskyky heikkenee. 

Esimerkiksi lempeä jooga on erinomaista liikuntaa vastustuskyvyn kannalta, sillä se parantaa verenkiertoa ja ruoansulatusta. Jooga lievittää myös vastustuskykyä heikentävää stressiä.

PIDÄ MIELI KEVYENÄ

Pitkittynyt fyysinen ja henkinen stressi heikentävät vastustuskykyä aiheuttamalla muutoksia kehon immuunijärjestelmään. Kun keho on stressaantunut vähenee immunoglobuliini A:n ja tappasolujen aktiivisuus, mikä lisää sairastumisen riskiä. Stressaantuneelle keholle erityisesti KSM66 Ashwagandha ja reishi ovat tehokas apu.

Lyhytkestoinen stressi ja sen aikaansaama lisäätynyt adrenaliinin määrä elimistössä voivat kuitenkin myös suojella elimistöä sairastumiselta – sen vuoksi monet sairastavatkin viikonloppuisin ja lomalla.

 

VOIMAA LUONNOSTA

Luonnosta löytyy mahtavia yrttejä ja rohtoja vastustuskyvyn vahvistamiseen ja flunssan hoitoon. Karuissa Lapin olosuhteissa kasvava ruusujuuri on tehokas antioksidantti, joka auttaa elimistöä sopeutumaan ylimääräiseen rasitukseen eli se voi suojata stressaantunutta taudinaiheuttajilta. Ruusujuuri aktivoi myös elimistön entsyymitoimintaa, jonka puute voi lisätä sairastumisen riskiä.

Antioksidantit suojelevat elimistöä liiallisilta vapailta radikaaleilta ja hillitsevät kehon matalaa tulehdusta. Marjoissa on runsaasti antioksidantteja ja niitä onkin hyvä nauttia päivittäin, mutta niitäkin parempi antioksidanttien lähde on pakuri, jossa voi olla antioksidantteja jopa 5000 kertaa enemmän.

Punahattu eli echinacea on tehokas rohdosvalmiste, joka aktivoi kehon omia puolustusmekanismeja ja täten toimiikin hyvin flunssan ehkäisyssä. Yhdessä sinkin ja C-vitamiinin kanssa ne ovat tehokas yhdistelmä flunssan ennaltaehkäisyyn.

LAADUKASTA UNTA

Uni on tärkeää vastustuskyvylle, sillä unen aikana elimistö palautuu päivän rasituksista. Liian vähäinen uni, etenkin pitkäaikaisesti, vaikuttaa elimistön hormonitoimintaan ja saa elimistön stressitilaan jolloin vastustuskyky heikkenee. Univaje altistaa kehon flunssatartuntojen lisäksi myös pitkittyneille, kroonisille sairauksille.

Laadukas uni vahvistaa ja voimistaa kehoa, ja pitää vastustuskyvyn tehokkaana. Erityisesti syvä uni on tärkeää palautumisen kannalta! Paremmasta unenlaadusta haaveileville suosittelemme kokeilemaan iltaisin rentouttavaa reishiä ja aktiiviselle ihmiselle magnesiumlisää, joka rentouttaa lihaksia.

Tutustu unenlaatua parantaviin tuotteisiimme

-25%
-30%
-20%

Kasvi- ja yrttivalmisteet

Anti Stresssuihke, 20ml

13,50 
Varasto loppu
22,40 
-20%
Varasto loppu
18,80 

PULAHDA AVANTOON

Kehon kylmäaltistus avannossa kohentaa vastustuskykyä, sillä se tehostaa solujen puolustautumista, mikä taas lisää punasolujen entsyymien aktiivisuutta. Säännöllinen ja jatkuva kylmäaltistus tehostaa elimistön puolustusjärjestelmää ja parantaa siten vastustuskykyä.