Rouskuva luomu cashewpähkinä on suosittu herkku
Rapean rouskuva cashewpähkinä on maultaan miedon pehmeä ja kermainen, minkä vuoksi se onkin yksi suosituimmista pähkinöistä! Makunsa ja koostumuksensa vuoksi cashew on hyvin monipuolinen raaka-aine ruoanlaitossa ja leivonnassa. Cashewpähkinä on hyvin olennainen osa itämaista ruokakulttuuria ja se kuuluu myös raakaruokailijoiden ruokakaapin perusvalikoimaan.
Cashew ei ole pelkästään herkullinen pähkinä, vaan sisältää myös tärkeitä ravinteita kuten kaliumia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä ja fosforia. Näillä arvokkailla ravinteilla on paljon terveydellemme hyödyllisiä vaikutuksia.
Cashewpähkinä ravintoarvot ja terveyshyödyt:
- Magnesium ja rauta edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa sekä auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta.
- Sinkki edistää normaalia hiilihydraattiaineenvaihduntaa.
- Rauta ja sinkki edistää normaalia kognitiivista toimintaa, ja magnesium edistää normaaleja psykologisia toimintoja.
- Kalium & magnesium edistää hermoston ja lihasten normaalia toimintaa.
- Sinkki edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.
Cashewpähkinöiden käyttö & liotus
Suosittelemme liottamaan cashewpähkinöitä vähintään neljän tunnin ajan, mielellään jopa kahdeksan, ennen niiden käyttöä. Liotuksen ansioista pähkinöiden maku paranee ja koostumus pehmentyy, sekä tärkeimpänä pähkinöiden sulavuus ja niiden sisältämien ravinteiden imeytyvyys paranee. Näin myös herkkävatsaisemmatkin voivat nauttia huolettomammin herkullisista pähkinöistä!
Tutustu myös pähkinävalikoimaamme>>
Kermaisen ja pehmeän makunsa vuoksi cashewpähkinät sopivat erinomaisesti sekä ruoanlaittoon että leivontaan. Itämaisessa ruokakulttuurissa cashewt ovat jo vuosisatojen ajan löytäneet tiensä erilaisiin patoihin, keittoihin ja kastikkeisiin. Ravinteikkaassa raakaleivonnassa cashewsta voi puolestaan valmistaa täyteläisen kerman, jota voi käyttää muun muassa raakakakkujen täytteenä, leivosten kuorrutteena tai terveellisen jäätelön valmistukseen. Voit valmistaa cashewsta myös herkullisen, vegaanisen tuorejuuston!
Sellaisenaan rouhittuina cashewpähkinät sopivat erinomaisesti tuomaan rapeaa purutuntumaa salaatteihin, mysleihin, jogurttiin, puuroon ja myös raakasuklaaseen! Sellaisenaan ne sopivat surautettavaksi smoothien joukkoon, naposteltavaksi ja osaksi erilaisia evässekoituksia.
Paljonko cashewpähkinöitä päivässä?
Yleinen suositus cashewpähkinöitä päivässä on noin kourallinen eli noin 30 grammaa. Sillä saa parhaan terveyshyödyn, mutta energiansaanti ei nouse liian korkeaksi. Esimeriksi 100 grammassa cashewpähkinöitä on reippaasti yli 500 kilokaloria ja manteleissa noin 600 kilokaloria.
Tutustu myös rouhittuun Leivonta cashewpähkinäämme!
FITNESSFIRST-TUOTEPERHE
FitnessFirst -tuoteperhe koostuu laadukkaista, pääosin luomulaatuisista tuotteista. Koko tuoteperhe käy läpi tarkan laadunvalvonnan. Tarkka laadunvalvontamme varmistaa, että tuote on viljelty luontoa kunnioittaen eikä torjunta- tai lisäaineita ole käytetty viljelyn missään vaiheessa korkean laadun varmistamiseksi.
Tutustu koko FitnessFirst -tuotesarjaan >>
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
Kirjaudu
Rekisteröidy
Varastossa
Markku K (varmistettu kirjoittaja) –
Hyviä
Ville S (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvänmakuinen sellaisenaan. Tai raakakakuissa.
Harri L (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvää
Hilla H (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvälaatuisia, isoja ja herkullisia cashewpähkinöitä! Reilunkokoinen pussi, edullinen hinta.