Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.
Herkullinen & vähähiilihydraattinen mangoleivos sopii erinomaisesti pääsiäisen kahvipöytään! Yksi leivos sisältää hiilihydraatteja ainoastaan kaksi grammaa ja kaloreita on noin keskikokoisen banaanin verran. Leivoksen maku sen sijaan on aivan ihana, todella raikas ja pehmeän täyteläinen.
MANGOLEIVOS
15 kappaletta
TARVITSET
2 kananmunaa
0,75 dl karppisokeria
0,5 dl lupiinijauhoja
1 rkl raakakaakaota
1 tl vaniljauutejauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl karppisokeria
1 dl kookosmaidon jähmeää osaa
200 g mascarpone tuorejuustoa
0,5 tuore mango
0,5 dl pähkinöitä koristeluun
VALMISTUSOHJE
Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi, pitkään ja hartaasti. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti koko ajan sekoittaen muna-sokerivaahdon sekaan. Levitä taikina ruokalusikalla uunipellille ja paista uunissa noin 8 minuuttia (tai niin kauan kunnes pohja on kypsä) 200 asteessa. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ja irroita pohja jäähtyneenä varovasti leivinpaperista.
Vispaa kerma tai kookosmaito (pitää olla jääkaappi kylmää) vaahdoksi. Kuori mango ja soseuta se sauvasekoittimella tasaiseksi. Sekoita kerman joukkoon mascapone, sokeri ja lopuksi mangosose. Murskaa pähkinät pussissa pieneksi muruksi.