Kotimaiset superfoodit terveyden tueksi

Kaipaatko päivääsi lisää energiaa tai vahvistusta vastustuskyvyllesi?

Superfoodeiksi kutsutaan ruoka-aineita, jotka ovat poikkeuksellisen ravinnetiheitä: ne sisältävät runsaasti esimerkiksi vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja ja rasvahappoja, jotka ovat toimivan ja elinvoimaisen kehon työkaluja. Superfoodien avulla pystymme ravitsemaan kehoa monipuolisesti, huolehtimaan terveydestä sekä buustaamaan suoritus- ja vastustuskykyä.

Tiesitkö, että myös Suomesta löytyy useita superfoodeja? Kotimaiset superfoodit ovat täynnä antioksidantteja sekä tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita, joilla vahvistat hyvinvointiasi. Kotimaisten superfoodien etuna on myös niiden ympäristöystävällisyys: moni kotimainen superfood kasvaa luonnonvaraisena Suomessa eikä niitä tarvitse lennättää lautasellesi maapallon toiselta puolelta.

Kotimaiset superfoodit omasta luonnosta

Olet varmasti kuullut superfoodeista, kuten goji-marjoista ja chia-siemenistä. Superfoodeja ei kasva kuitenkaan pelkästään toisella puolella maapalloa, vaan myös Suomen luonnosta löytyy useita kasveja, joita voi kutsua superfoodeiksi. Näiden kasvien ravintoaineet ja terveyshyödyt eivät kalpene ulkomaisten superfoodien rinnalla, päinvastoin. Kotimaiset superfoodit sisältävät runsaasti esimerkiksi kuituja, vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja eli keholle tärkeitä ravintoaineita. Hyödynnä siis kotimaiset ja lähellä tuotetut superfoodit ja lisää ne osaksi ruokavaliotasi!

Suomen luonnossa kasvaa paljon ravintorikkaita kasveja, esimerkiksi erilaisia marjoja. Muun muassa mustikkapuolukka, tyrni ja viinimarjat sisältävät runsaasti keholle tärkeitä hiven- ja kivennäisaineita, vitamiineja sekä fenolisia yhdisteitä ja flavonoideja. Marjat ovat mitä parhainta superruokaa ja ne on helppo lisätä osaksi omaa ruokavaliota. Kotimainen superfood on myös lehtipuiden rungoilla kasvava pakurikääpä-sieni, jonka hyödyt on tunnettu jo useita vuosikymmeniä. Siitä voidaan valmistaa esimerkiksi teetä tai pakuriuutetta. Pakuri sisältää paljon antioksidantteja, flavonoideja, mineraaleja ja hivenaineita, jotka auttavat kehoasi pysymään täydessä terässä myös talven kylmissä olosuhteissa.

Tummanvihreät kasvit tunnetaan suuresta rautapitoisuudestaan. Rautapitoisia kotimaisia superfoodeja ovat muun muassa lehtikaali, kuusenkerkkä ja nokkonen. Raudan lisäksi näistä superruuista löytyy muitakin välttämättömiä ravintoaineita, kuten kalsiumia, C-vitamiinia, magnesiumia ja karotenoideja. Marjojen, pakurin ja vihreiden kasvien lisäksi kotimaisiksi superfoodeiksi luokitellaan kaura, punajuuri ja erilaiset siemenet.

 

Superfoodit urheilijalle

Ravintoaineiden saanti on meille kaikille tärkeää, mutta urheilevan ihmisen tulisi kiinnittää erityistä huomiota oikean määrän saamiseen. Monipuolinen ruokavalio ei aina takaa urheilijalle riittävää ravintoainemäärää, mutta superfoodien avulla ruokavaliota voi täydentää omaan elämäntapaan sopivaksi. Kotimaisia superfoodeja onkin helppo lisätä päivän aterioihin, esimerkiksi marjoja aamupalalle ja lehtikaalia tai nokkosta salaattiin – tai napata helposti kapseli- tai uutemuodossa.

Superfoodit sopivat erityisen hyvin urheilijalle ja paljon liikkuvalle, sillä ne muun muassa lisäävät suorituskykyä sekä nopeuttavat palautumista. Lisäksi niistä saa keholle hyödyllisiä ravintoaineita, joita ei välttämättä saa normaalista terveellisestä ruokavaliosta.

Esimerkiksi raudan saanti on urheilijalle tärkeää, sillä raudan avulla happi kulkeutuu veren mukana kaikkialle elimistöön. Syömällä kotimaisia tummanvihreitä kasveja, kuten nokkosta, huolehdit raudan saannista eikä elimistösi rautapitoisuus laske. Kotimaisista marjoista saa paljon vitamiineja sekä hiven- ja kivennäisaineita, jotka auttavat kroppaa toimimaan tehokkaasti. Esimerkkinä ulkomaisista superfoodeista maca-jauhe tukee suorituskykyä, OptiMSM-jauhe huolehtii nivelistä ja chia-siemenistä saa runsaasti kuituja, proteiineja sekä omega 3-rasvahappoja.

Tutustu monipuoliseen valikoimaamme ja löydä suosikkisi superfoodien joukosta!

SUPERFOODIT

-25%
Varasto loppu
11,92 
-15%
14,41 
-25%
-25%
Varasto loppu
10,87 
-25%
10,87 
-15%
8,46 
-15%
16,96