Gluteenittomat blinit

Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.

Nämä vähähiilihydraattiset gluteenitomat blinit on valmistettu perinteisen tattarijauhon sijaan lupiinijauhosta, joka tuo blineihin täyteläisen ja kuohkean koostumuksen! Vähähiilihydraattisen lupiinijauhon ansiosta yhdessä blinissä on vain 2 grammaa hiilihydraatteja.

GLUTEENITTOMAT BLINIT

4 annosta

TARVITSET

4 kananmunaa
120 g smetanaa
2 dl lupiinijauhoa
1 rkl psylliumkuitua
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
voita paistamiseen 

 

VALMISTUSOHJE

Vatkaa kananmunien rakenne rikki käsin kulhossa. Lisää smetana ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää muna-smetana seokseen. Sekoita huolellisesti. Sulata voi paistinpannulla.

Lusikoi taikinaa 2 ruokalusikallista paistinpannulle ja paista molemmilta puolilta kunnes blinit ovat kauniin kullan ruskeita. Tarjoile smetanan, mädin ja punasipulin kanssa.

RESEPTIN AINEKSET

-43%
7,95 
-30%
1,96 

Jauhot & kuidut

Leivinjauhe, 130g

2,39 
-33%
7,95 
-30%
10,43