Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.
Nämä vähähiilihydraattiset blinit on valmistettu perinteisen tattarijauhon sijaan lupiinijauhosta, joka tuo blineihin täyteläisen ja kuohkean koostumuksen! Vähähiilihydraattisen lupiinijauhon ansiosta yhdessä blinissä on vain 2 grammaa hiilihydraatteja.
VHH BLINIT
4 annosta
TARVITSET
4 kananmunaa
120 g smetanaa
2 dl lupiinijauhoa
1 rkl psylliumkuitua
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
voita paistamiseen
VALMISTUSOHJE
Vatkaa kananmunien rakenne rikki käsin kulhossa. Lisää smetana ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää muna-smetana seokseen. Sekoita huolellisesti. Sulata voi paistinpannulla.
Lusikoi taikinaa 2 ruokalusikallista paistinpannulle ja paista molemmilta puolilta kunnes blinit ovat kauniin kullan ruskeita. Tarjoile smetanan, mädin ja punasipulin kanssa.