Hapatettu cashewjogurtti

Tämä hapatettu cashewjogurtti -resepti liittyy blogissamme julkaistuun “Mikä ihmeen hapatus?” -artikkeliin. Artikkelin kirjoittajan Annen saatesanat reseptille:

“Tässäpä vielä yksi ehdottomista suosikkiohjeistani, nimittäin pähkinäjogurtti. Se on ihanan kermainen, täyteläinen, silkkisen pehmeä, sekä miellyttävän hapan. Tätä reseptiä voi helposti muokata vaihtamalla cashewpähkinät johonkin muuhun pähkinään tai itselle mieluiseen raaka- aineeseen. Reseptin avulla on helppo tutustua hapattamiseen ja nauttia maukkaasti hapatteiden hyödyistä.”

HAPATETTU CASHEWJOGURTTI

TARVITSET

3 dl cashewpähkinöitä*
n 2 dl vettä
2 probioottikapselia

VALMISTUSOHJE

Liota pähkinöitä vähintään tunti, mieluiten noin 8 tuntia. Siivilöi pähkinät ja huuhtele hyvin. Lisää blenderiin veden kera ja aja silkkisen tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa tai halutessasi lisää vettä. Valmis jogurtti tulee olemaan tästä hieman jähmeämpää. Tyhjennä probioottikapselien sisältö ja sekoita vain pikaisesti, jotta probiootit sekoittuvat tasaiseksi massaan.

Kaada jogurtti puhtaaseen lasipurkkiin ja peitä purkin kansi liinalla/harsolla. Nosta suojaisaan ja vedottomaan paikkaan, esimerkiksi uuni on hyvä. Jos kodissasi on kylmä tähän aikaan vuodesta, voit pistää purkin myös kuivuriin tai uuniin, noin 40 asteen lämpöön. Anna hapattua 12-20 tuntia. Hapatusaikaan vaikuttaa probioottien teho, sekä ilman lämpötila. Tarkkaile siis purkkia hapatuksen ajan.

Valmis jogu tuoksuu raikkaan happamalta, ja siihen on muodostunut pieniä ilmakuplia. Matalampi lämpötila vaatii pidemmän hapatusajan ja sama toisin päin. Säilytä valmis jogurtti suljetussa purkissa jääkaapissa.


Kuvat ja teksti: Anne Barck

RESEPTIN AINEKSET

-40%
17,30 
-44%
13,95 
-15%
4,21