Mango-appelsiini-inkiväärikakku

Resepti on hyvinvointibloggaaja Aino Mäkelän käsialaa.

Mangoa, inkivääriä ja appelsiinia – niistä valmistuu kevään pirtein raakakakku!

Maltillisesti kookossokerilla makeutettu, luontaisesti gluteeniton ja vegaaninen raakakakku hurmaa suussasulavalla koostumuksellaan. Nappaa resepti talteen ja ilahduta läheisiäsi!

MANGO-APPELSIINI-INKIVÄÄRIRAAKAKAKKU

TARVITSET

POHJA
1 dl macadamiapähkinä
1,5 dl cashewpähkinä
2 dl mulperimarja
5 medjool-taatelia
1 rlk kookosöljy
ripaus merisuolaa 

MANGOTÄYTE
3 dl mangososetta + 2 dl vettä
3 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 dl kookosmannaa
1,5 dl kaakaovoita
2 rkl sitruunamehua
2 rkl psylliumkuitua
0,75 dl kookossokeria
ripaus merisuolaa

APPELSIINI-INKIVÄÄRIHILLOKE
3 dl kristallisoitua inkivääriä
1 appelsiini
1 rkl appelsiininkuorta
1 rkl kookosmannaa
2 rkl psylliumkuitua

VALMISTUSOHJE

Hienonna pähkinät ja mulperit tehosekoittimessa. Lisää joukkoon ripaus suolaa. Poista medjool-taateleista kivet ja lisää ne yksitellen pohjamassaan. Viimeistele sekoittamalla joukkoon kookosöljy. Taputtele pohja tasaiseksi kakkuvuoan pohjalle.

Lisää cashewpähkinät, kookosmanna, mangosose ja vesi blenderiin. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon sitruunanmehu ja kookossokeri, sekä ripaus suolaa. Sekoita mukaan myös psylliumkuitu ja viimeisenä vesihauteessa sulatettu kaakaovoi. Maistele ja lisää halutessasi makeutusta!

Liota inkiväärinpalat runsaassa vedessä ja raasta appelsiininkuori. Sekoita liotetut inkiväärinpalat + 0,5dl liotusvettä sekä appelsiini keskenään blenderissä. Lisää joukkoon kookosmanna ja psyllium tuomaan täyteläisen koostumuksen.

Levitä pohjan päälle ensin kerros mangotäytetä ja sen jälkeen kaksi vuoan reunoja muodon mukaisesti kulkevaa ympyrää appelsiini-inkiväärihillokkeesta kakun keskelle. Lisää päälle loput mangotäytteestä varovasti ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään neljän tunnin ajaksi.

RESEPTIN AINEKSET

-20%
2,24 
-28%
17,95 
-24%
12,95 
-20%
3,16 
-36%
11,50 
-36%

Fitnessfirst-tuotteet

Kaakaovoi, luomu, raaka, 500 g

11,50 
-20%
7,96 
-20%
2,39 
-20%
3,59 
-20%
3,16