Helppo & terveellinen kookos-marjakakku

Tämä herkullinen kookos-marjakakku on fitnessurheilija Hanna Skytän käsialaa ja se on gluteeniton, viljaton ja sokeriton sekä myös maidoton, jos et lisää heraproteiinia.

KOOKOS-MARJAKAKKU

TARVITSET

KAKKUPOHJA:
2 dl kookosjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
10 kananmunan valkuaista
50 ml kookosöljyä sulatettuna ja jäähdytettynä
1 dl erytritolia
(tai kookossokeria)
1/2 tl bourbon-vaniljajauhetta
(3 rkl heraproteiinijauhetta, vanilja)
(Stevia-tippoja maun mukaan)

VÄLIIN
marjoja, hedelmiä, hilloa tms 

KUORRUTE:
2 tölkkiä kookosmaitoa
Erytritolia maun mukaan
bourbon-vaniljajauhetta maun mukaan
3 rkl kookosöljyä sulatettuna ja jäähdytettynä
(3 rkl heraproteiinijauhetta, vanilja)

 

VALMISTUSOHJE

Valmista ensin kakku. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 

Sekoita kaikki kakkupohjan ainekset kulhossa hyvin sekaisin. Maista ja lisää makeutta tarvittaessa. 

Kaada taikina vuokaan (silikonivuokaa ei tarvitse voidella, muut vuuat kannattaa voidella kookosöljyllä) ja paista 175 asteessa, noin 25-35 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Mikäli pinta tummuu paiston aikana liikaa, laita sen päälle folio tai leivinpaperi.

Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista. Valmista sillä aikaa täyte. Ota kookosmaitotölkit jääkaapista ja kaavi niiden pinnalta kovettunut ”kermamassa”. Pohjalle jäävän nesteen voit käyttää vaikka smoothieen. 

Laita massa kulhoon ja sekoita tasaiseksi ja mausta se makusi mukaan. Lisää lopuksi sulatettu kookosöljy ja vatkaa nopeasti sekaisin. 

Leikkaa kakku 2-3 osaan. Aseta kerroksien väliin haluamiasi marjoja tai hilloa sekä kookoskermaa. Päällystä kermalla ja koristele makusi mukaan. Laita kakku jääkaappii – se paranee yön aikana!

Huom! Kakku sopii halkaisijaltaan noin 15cm olevaan irtopohjavuokaan. Mikäli vuokasi on isompi, valmista kaksinkertainen annos. 

RESEPTIN AINEKSET

-36%
-20%
-20%
-33%
-20%
-25%
-31%
-64%