Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.
Suussasulava mansikkamuffini on raikas, terveellinen ja helppotekoinen herkku! Hiilareita yhdessä muffinissa on ainostaan 2 g eli nämä VHH mansikkamuffinit sopivat erinomaisesti ketogeeniseen, viljattomaan tai mihinkä tahansa ruokavalioon. Voit leipoa muffinit joko manteli- tai lupiinijauhosta.
MANSIKKAMUFFINIT
13 kappaletta
POHJA
1 dl voita tai gheetä
1,5 dl karppisokeria
4 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhoja
tai 1 dl lupiinijauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
hieman vichyä kostuttamiseen
100 g mansikkaa
0,5 dl tai enemmän Ketolla pähkinäsuklaalevitettä
KUORRUTE
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponea
0,75 dl tai enemmän karppisokeria
VALMISTUSOHJE
Mittaa karppisokeri tehosekoittimeen ja sekoita hienojakoiseksi tomuksi. Sulata voi vesihauteessa ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää ensin voi ja sitten kananmunat yksitellen, ja sekoita tasaiseksi. Taikinassa voi olla paakkuja alkuun, mutta sekoita kunnes taikina on sileää.
Kaada taikinaa muffinivuoan puoleen väliin ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kostuta jäähtyneet muffinit vishyllä.