Proteiinipallot välipalaksi tai herkutteluun

Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.

Vegaaniset proteiinipallot sopivat loistavasti välipalaksi tai terveelliseksi herkuksi, vaikka kahvin kanssa nautittavaksi. Riisiproteiini tuo proteiinipalloihin ruokaisan koostumuksen ja korkean proteiinipitoisuuden. Voit valmistaa proteiinipalloille kaksi erilaista kuorrutusta tai jättää ne kuorruttamatta kokonaan.

Nämä proteiinipallot sopivat myös osaksi vähähiilihydraattista ruokavaliota, sillä yksi proteiinipallo sisältää vain 2 grammaa hiilihydraatteja.

PROTEIINIPALLOT

8 kappaletta

POHJA

0,75 dl Herkutella hasselpähkinä-raakasuklaalevitettä
2 dl suklaan makuista riisiproteiinia
1 dl kaakaovoita
0,5 dl saksanpähkinää
ripaus Ceyloninkanelia
10-15 tippaa nestemäistä steviaa

VALKOINEN KUORRUTE

1 dl kookosmannaa
1 tl cawshewtahnaa
5 tippaa nestemäistä steviaa 
ripaus ceyloninkanelia

SUKLAA KUORRUTE

2 tl Herkutella hasselpähkinä-raakasuklaalevitettä
1 tl kuohukermaa

VALMISTUSOHJE

Sulata kaakaovoi ja Herkutella levite miedolla lämmöllä vesihauteessa. Murskaa pähkinät ja sekoita ne lämpimän kaakaovoi-Herkutella tahnan sekaan. Lisää myös riisiproteiini ja kaneli. Maista massaa ja lisää tarvittaessa steviaa. Laita massa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Muotoile taikinamassasta kostutetuin käsin pyöreitä palloja. Asettele pallot leivinpaperin päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi, tai ainakin kuorrutteen valmistumisen ajaksi.

Valkoista kuorrutetta varten sulata vesihauteessa miedolla lämmöllä kookosmanna ja pähkinätahna. Mausta stevialla oman maun mukaan, yleensä muutama tippa riittää. Dippaa proteeinipallot hieman jäähtyneessä kuorrutteessa. Ripottele halutessasi päälle hieman kanelia. Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi ennen proteiinipallojen kuorrutusta.

Halutessasi voit valmistaa vielä toisen suklaisen kuorrutteen. Sulata vesihauteessa miedolla lämmöllä Herkutella-levite ja kerma. Dippaa palloja kuorrutteessa. Säilytä proteiinipallot jääkaapissa.

RESEPTIN AINEKSET

-30%
10,46 
-55%

Fitnessfirst-tuotteet

Mantelijauho, 1 kg

9,85 
-20%
5,36 
11,99