Mehevät keto-sämpylät

Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.

Tällä helpolla reseptillä saat valmistettua neljä isoa vähähiilihydraattista ja ketogeenistä sämpylää, joissa yhdessä hiilihydraatteja on vain neljä grammaa. Lupiinijauhot tuovat taikinaan sitkoa ja parantavat sen rakennetta. Lupiinijauho toimiikin erinomaisesti kananmunattomissa resepteissä taikinan sitomisessa.

MEHEVÄT KETOSÄMPYLÄT

4 isoa sämpylää

TARVITSET

200 g rahkaa tai turkkilaista jogurtti
1 dl lupiinijauhoa
1 dl pofiberiä
1,5 rkl psylliumkuitua
0,25 dl oliiviöljyä
1 dl kuohukermaa
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

VALMISTUSOHJE

Mittaa leivontakulhoon rahka, kuohukerma ja oliiviöljy – sekoita. Mittaa kuivat aineet toiseen kulhoon ja lisää ne kerma-öljy-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen.

Kostuta kädet vedellä ja jaa taikina neljään osaan. Ota taikinaa käsiini ja muotoile siitä käsissäsi korkea pyöreä pallo ja laita se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes VHH sämpylät ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Anna sämpylöiden vetäytyä ja tiivistyä rauhassa huoneenlämmössä ennen leikkaamista.

RESEPTIN AINEKSET

-20%

Fitnessfirst-tuotteet

Psylliumkuitu, luomu, 500 g

13,56