Helppoa aromaterapiaa

Valikoimamme täydentyi kotimaisen Kuura Essentialsin ihastuttavilla aromaterapeuttisilla roll-oneilla. Tuotteet ovat valmiita sekoituksia, joiden avulla aromaterapia on helppoa ja huoletonta minkä vuoksi ne sopivat täydellisesti myös kiireiseen elämäntyyliin.

Tuotteiden ydin on eteerisissä öljyissä ja aromaterapiassa. Tuotteet kehitetään ja valmistetaan Suomessa tarkoin valituista eettisistä ja ekologisista raaka-aineista. Tuotteet ovat 100% luonnollisia ja 95% – 100% luomua!

Nyt sukellamme hieman syvemmin aromaterapian maailmaan.

MIKÄ AROMATERAPIA?

Aromaattisia kasveja on käytetty jo tuhansien vuosien ajan monin eri tavoin. Aromaterapiassa on kyse aromaattisten kasvien haihtuvista ainesosista. Sen viehätysvoima piilee luonnollisten ja tuoksuvien öljyjen samanaikaisista positiivisista vaikutuksista sekä kehossa että mielessä. Käytössä on ollut tuoreita kasveja, kasvien erittämiä aineita, uutteita ja tisleitä.

Aromaterapiassa käytettäviä eteerisiä öljyjä voi olla kasvin lehdissä, kukissa, varsissa ja juurissa. Jokainen eteerinen öljy sisältää kullekin kasville tyypillisen tuoksun. Tuoreissa kasveissa on tyypillisesti 1-2% painostaan haihtuvia yhdisteitä, jotka saadaan tislauksen avulla eroteltua eteerisiksi öljyksi.

Jokainen meistä on varmasti nauttinut eteerisiä öljyjä elämänsä aikana, nimittäin niitä löytyy myös monista tutuista ruoka-aineista. Luonnostaan eteerisiä öljyjä sisältää muun muassa pekaanipähkinät, mantelit, oliivit, viikunat, tomaatit, porkkanat, mangot, persikat, voi, kahvi, kaneli ja piparminttu.

Luonnossa eteeriset öljyt ovat tärkeä osa kommunikointia, esimerkiksi hyönteisillä ja kasveilla. Eteeriset öljyt suojelevat kasveja sieniä, bakteereja ja muita hyökkääjiä vastaan, sekä estää muita kasveja tunkeutumasta niiden alueelle. Tuoksut houkuttelevat myös pölyttäjiä kasvien luokse! Oikein valittujen eteeristen öljyjen avulla voitkin saada häädettyä ötököitä ja punkkeja ilman voimakkaita keinotekoisia kemikaaleja.

Nämä toiminnot mahdollistuvat eteeristen öljyjen haihtuessa ilmaan, minkä vuoksi niitä kutsutaankin haihtuviksi öljyiksi. Englannin kielellä eteerinen öljy on “essential oil”, sanan “essential” tarkoittaessa kasvin luontaista olemusta ja “oil” puolestaan veteen liukenematonta nestettä.

Yleisimmin eteerisiä öljyjä hengitetään sisään aromaattisesti joko suoraan pullosta, haihduttamalla ilmaan tai levittämällä paikallisesti iholle. Hengityksen kautta ainesosat kulkeutuvat sekä keuhkoihin että aivoihin. Aivoihin päästyään eteeristen öljyjen ainesosat voivat laukaista neurokemikaalien vapautumista, mikä voi vaikuttaa mielialaan, esimerkiksi virkistäen tai rauhoittaen.

VAIKUTUS

Aromaterapia ei vaikuta pelkästään hajuaistin ja tunteen kautta, vaan jokaisessa öljyssä on yksilöllinen ainesosien yhdistelmä. Se on suorassa vuorovaikutuksessa kehon oman kemian kanssa, vaikuttaen kehoon kosmeettisesti, toiminnallisesti, lääketieteellisesti ja psykologisesti.

Eteerisiä öljyjä voidaan käyttää paikallisesti iholle. Ne voivat muun muassa eheyttää ihoa, tasoittaa juonteita, ylläpitää ihon tervettä sävyä ja kimmoisuutta sekä tasoittaa pigmenttiä.

Ne voivat toiminallisesti tarjota suojan sieniä, bakteereja sekä myös punkkeja ja hyttysiä vastaan. Toiminnallisesti vaikuttavia eteerisiä öljyjä käytetään paikallisesti iholle tai vaatteille.

Kun eteeristä öljyä hengitetään sisään ja yksilö reagoi kyseeseen tuoksuun se aktivoi aivojen eri alueita ja johtaa lopulta tietoiseen hajuaistilliseen kokemukseen. Nämä aistikokemukset ruokkivat neuropsykologisia toimintoja, jotka säätelevät mielialoja, tunteita, ajattelua, psykologista vireystasoa ja käytöstä.

Lähde: Kuura Essentials 

Kotimaiset Kuura Essentials aromaterapia-tuotteet:

-20%
14,88