Monipuolinen kookosmanna + käyttövinkit!

Alkuperäinen kirjoitus on julkaistu Aino Mäkelän blogissa, joka on yksi kookosmannan suurimmista faneista ja käyttänyt sitä monipuolisesti keittiössä jo vuosien ajan.

Luomulaatuinen, reilun kaupan kookosmanna

Kotimaisen Foodinin suosittu kookosmanna on ainutlaatuinen tuote niin koostumuksen, maun kuin käyttömahdollisuuksiensa puolesta! Kookosmanna on kermaista kookossosetta, joka on valmistettu 100% kookoksen hedelmälihasta. Se sisältää siis kaikki kookoksen tärkeät ravinteet ja arvokkaan kookosöljyn lisäksi myös proteiinit, kuidut ja kookoksen luontaisen makeuden. Kookosmannaan ei siis ole lisätty mitään ylimääräistä – ei edes vettä! – ja se on täysin luonnollinen, lisä- ja säilöntäaineeton.

Kookosmannan monipuolisuuden ja ylivoimaisuuden ruoanlaitossa & leivonnassa tajuaa yleensä vasta silloin, kun purkki löytyy omasta keittiöstä. Se on nimittäin niiiiiiiin hyvää, että sitä tekee mieli laittaa ihan joka paikkaan – ja yleensä se toimiikin lähes kaikkialla mihin oma mielikuvitus sitä keksiikään kokeilla. Kannattaa siis kokeilla rohkeasti, niin löydät varmasti oman lemppari käyttötapasi!

Kookosmannan käyttövinkkejä

♡ Kookosmannasta valmistuu täysin lisä- ja säilöntäaineeton kookoskerma tai -maito! Ja mikä parasta, kookosmanna on lasipurkissa joten tämän puhtaampaa tavaraa ei kovin helpolla mistään löydy.

♡ Erinomainen keittojen ja kastikkeiden suurustaja, tuo mukanaan ihanaa täyteläisyyttä ja kermaisuutta. Sopii loistavasti esimerkiksi bataatti-linssikeittoon tuomaan kermaisuutta ja currykastikkeisiin tuomaan pehmeyttä.

♡ Sekoita kookosmannaa valmiin puuron joukkoon. Kookosmanna tekee puurosta täyteläisen ja kermaisen!

♡ Kookosmanna sulaa ihanasti kastikkeeksi lämpimien lettujen päälle.

♡ Basmatiriisiin sekoitettuna saat aivan ihanaa kookosriisiä – niin täyteläistä ja maukasta! Toimii erinomaisesti myös risottojen ja kvinottojen kanssa.

♡ Kruunaa kasviswokit! Ja jos pelkäätte kookosmannan makua ruoanlaitossa niin aivan turhaan – se nimittäin toimii erinomaisesti mausteiden kanssa, eikä täten ruoasta liian makeaa tai kookoksen makuista.

♡ Pohjana smoothielle ja chiavanukkaille veden kanssa sekoitettuna. Jos käytät pakastettuja marjoja/hedelmiä, niin kookosmanna ja vesi kannattaa sekoittaa ensin tasaiseksi ettei kookosmanna paakkuunnu joukkoon – se kun hyytyy kylmässä

♡ Täyteläinen pohja raakakakuille ja leivoksille! Tuo myös pehmeyttä raakasuklaaseen ja sulattamalla + maustamalla kookosmannaa saat myös herkullisen täytteen konvehdeille. Kookosmannasta valmistuu näppärästi myös suussasulavaa fudgea.

♡ Sulatettuna tai morttelissa pehmennettynä oiva lisä raakapalloihin ja välipalapatukoihin. Pitää kivasti kasassa ja tuo ihanaa pehmeyttä koostumukseen, olematta kuitenkaan liian rasvainen.

♡ Kookosmannasta saat täyteläisen pohjan myös kuumille juomille, kuten kaakaolle ja kurkumalatelle. Voit käyttää sitä hyvin myös rasvakahvissa, mutta on hyvä muistaa että suurina annoksina kookosmannan hiilihydraatit vie ideaa rasvakahvin rasvafunktiolta vaikka se saakin aikaan ihanan kermaisen koostumuksen ja maun

♡ Suoraan lusikalla suuhun!! Ihan parasta. Varsinkin, jos tulee äkillisesti himotus johonkin makeaan.. Etenkin yhdessä kaakaonibsien kera.

20,10 
10,03