Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.
Mustikkakauden helpoin ja herkullisin resepti! Valmistus käy käden käänteessä sekoittamalla raaka-aineet keskenään ja lisäämällä mustikat pohjan päälle. Yhdessä palassa piirakkaa on vain kolme grammaa hiilihydraatteja ja se sopii niin ketogeeniseen, vähähiilihydraattiseen kuin viljattomaankin ruokavalioon.
MUSTIKKAPIIRAKKA
12 annosta
TARVITSET
3 kananmunaa
250 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
2 dl *lupiinijauhoa
1 dl *karppi– tai *koivusokeria
1 tl *karkeaa psylliumkuitua
1 tl vaniljauutejauhetta
0,5 tl kardemummaa
2 dl mustikoita
voita tai maidotonta margariinia vuoan voitelemiseen
VALMISTUSOHJE
Sekoita kaikki raaka-aineet mustikoita lukuunottamatta keskenään kulhossa lusikalla.
Kaada taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 30 cm) pohjalle ja tasoita ruokalusikalla. Ripottele mustikat pohjan päälle.
Paista uunissa 225 asteessa n. 25 minuuttia.
Anna mustikkapiirakan vetäytyä kunnolla jääkaapissa ennen syömistä, mielellään yön yli.
Tarjoile kermavaahdon kera.