Trendikäs luuliemi on täydellinen lisä päivittäiseen ruokavalioon

Mitä luuliemi on?

Herkullinen luuliemi on perinteinen terveyttä tukeva juoma, joka juontaa juurensa vuosituhansien päähän. Sen käyttö ja hyödyt ovat päässeet unohtumaan vuosien saatossa, mutta onneksi luuliemi alkaa taas nostaa päätään terveystietoisten keskuudessa. Monissa kulttuureissa ympäri maailman luulientä käytetään edelleen ruokavalion perustana, ja se on yhä suositumpaa myös nuorempien sukupolvien keskuudessa. 

Uudeksi vihersmoothieksikin kutsuttu luuliemi on muun muassa suolistoystävällinen juoma, joka valmistetaan keittämällä eläinten luita vihannesten, yrttien ja mausteiden kanssa. Lämmittävä luuliemi on inspiroiva luottokumppani kotikeittöön, sillä sen avulla arkiruoasta saa entistä ravintorikkaampaa.  

Miten luuliemijauhe valmistetaan?

Planet Paleon luulientä haudutetaan pitkään ja hartaasti, jolloin kaikki luiden tärkeät ravintoaineet saadaan talteen. Haudutus irrottaa naudan luista runsaasti ravintorikkaita ainesosia, kuten kollageenia, aminohappoja sekä mineraaleja. Liemestä tulee erittäin ravintotiheää ja maukasta. Lopuksi liemen neste haihdutetaan, mikä konsentroi proteiinin ennen suihkukuivausta jauheeksi. Lopputuloksena on helppokäyttöinen luuliemijauhe, joka ei sisällä lainkaan täyteaineita tai tarpeettomia lisäaineita.  

Miksi luuliemi kannattaa lisätä osaksi päivittäistä ruokavaliota?

Luuliemi on yhdistetty suoliston terveyteen ja nivelten sekä luuston hyvinvointiin. Eläinten luut sisältävät runsaasti mineraaleja, kuten kalsiumia, magnesiumia ja hivenaineita, joita tarvitaan luiden vahvistamiseen. Se sisältää myös kollageenia ja hyaluronihappoa ihon hyvinvoinnin tueksi.  

Lisäksi luuliemi sisältää joukon muita tärkeitä ravintoaineita, kuten kondroitiinia ja glukosamiinia, jotka tukevat sidekudoksia, sekä runsaasti gelatiinia, joka oli ennen vanhaan tärkeä osa ihmisten ruokavaliota. 

Useimmat meistä eivät enää saa tarpeeksi nätä ravintoaineita köyhtyneestä maaperästä ja ruokavaliosta, joten luuliemen juominen on hyvä tapa saada enemmän ravinteita helposti imeytyvässä muodossa. 

Mistä luuliemen raaka-aineet tulevat?

Luuliemessä hyödynnetään muutoin ylijäämäksi joutuva laadukas raaka-aine, eli luut. Planet Paleon luuliemijauhe on valmistettu ruotsalaisten luomusertifioitujen, ruoholla ruokittujen ja korkealaatuisten nautojen luista. KRAV-sertifikaatti kuuluu maatalouden kultastandardien joukkoon kaikkialla maailmassa.  Tämän sertifikaatin saaneen karjanhoidon tulee taata eläimille erittäin hyvät elinolosuhteet ja hyvinvointi.  

Miten luuliemijauhetta käytetään?

Planet Paleon luuliemet on valmistettu jauhemuotoon, jolloin ne ovat helppokäyttöisiä ja hyvin säilyviä. Jauheeseen ei ole lisätty mitään ylimääräistä.  

Luuliemi on herkullista sellaisenaankin, lämpimänä juomana nautittuna, lisäksi se toimii erityisen hyvin kokatessa. Käytä luuliemijauhetta keittojen, patojen, kastikkeiden ja laatikoiden maustamiseen. Luuliemijauhe sakeuttaa keitoksia ilman jauhoja, tuo makua ja hurjan paljon ravinteita ruokavalioon. Planet Paleon luuliemi on ihanteellinen proteiininlähde ja sopii loistavasti myös ketogeeniseen ruokavalioon. Se soveltuu myös allergioista kärsivien käyttöön, sillä Planet Paleon luuliemet eivät sisällä gluteenia, jyviä, pähkinöitä, maitoa tai soijaa.  

Planet Paleon Pure luuliemi on lempeän herkullinen ja se sopii moneen eri hetkeen, makuun ja ruokaan. Kurkuman ystäville suosittelemme Planet Paleon Golden Turmeric luulientä, joka on luomukurkumalla maustettu. Yrttinen Herbal Defence luuliemi on nimensä mukaisesti yrttien rikamastama. Se sisältää luomuyrttejä, kuten timjamia ja oreganoa. 

Luulientä voi ja kannattaakin nauttia päivittäin, koska se on yksi ravitsevimmista elintarvikkeita jolla elimistöä voi ruokkia. Luuliemi sisältää runsaasti täydentäviä ravintoaineita terveyden tueksi. Luuliemijauhe on kätevä ja herkullinen tapa nauttia perinteistä terveysjuomaa missä ja milloin vain. 

10 syytä nauttia luulientä

  1. Luuliemessä on tulehduksen vastainen aminohappoprofiili: se sisältää glysiiniä, proliinia sekä arginiinia joilla kaikilla on tulehduksen vastainen vaikutus. Väitetään että nykyruokavalio joka suosii lihaa ja jättää hyödyntämättä luut, vaikuttaa osaltaan tulehduksen lisääntymiseen elimistöissämme. 
  2. Helpottaa ruoansulatusvaivoja ja edistää suoliston hyvinvointia.  Glysiini edistää vatsahappojen eritystä ja siten parantaa ruoansulatusta. Gelatiini suojaa ja hoitaa suoliston limakalvoja, ja luulientä käytetäänkin vuotavan suolen hoidossa. 
  3. Suotuisa vaikutus nivelterveyteen. Glysiini ja proliini aminohappoilla on nivelterveyttä edistävä vaikutus. Ne korjaavat vaurioitunutta kudosta ja hillitsevät tulehdusta. Myös luuliemen sisältämät glukosamiini, kondroitiinisulfaatti ja hyaluronihappo auttavat pitämään nivelet liikkuvina ja hoitavat nivelkipuja. 
  4. Sisältää runsaasti mineraaleja hyvin imeytyvässä muodossa. Sisältää magnesiumia, kalsiumia ja fosforia. 
  5. Luuuliemi voi vahvistaa immuniteettia. Sen sisältämät mineraalit ja aminohapot ravitsevat kehoa ja lisäävät vastustuskykyä. 
  6. Tukee elimistön puhdistusta. Luuliemen sisältämä glysiini auttaa maksaa neutraloimaan myrkkyjä. 
  7. Edistää luuston hyvinvointia. Luuliemi sisältää runsaasti kollageenia jota tarvitaan luuston rakennusaineena. Myös kalsiumilla ja magnesiumilla on positiivinen vaikutus luuston kuntoon. 
  8. Edistää ihon hyvinvointia. Kollageeni vastaa myös ihon kimmoisuudesta, ja suojelee sitä rypyiltä sekä ikääntymiseltä. 
  9. Luuliemi hyödyntää eläimen osat joille nykyisessä ruokakulttuurissa ei ole käyttöä. 
  10. Luuliemi on helppoa, edullista ja maukasta. Täydellinen proteiininlähde, joka maistuu sellaisenaan ja toimii hyvin ruokien maustajana. 

Planet Paleon luuliemet

Planet Paleo valmistaa korkealaatuisia ja eettisesti tuotettuja luueliemiä. Planet Paleo on päivittänyt paleo -ruokavalion parhaat periaatteet 2000-luvulle sopiviksi. Ravitsemusterapeutti ja naturopaatti Ben Shoulerin kehittämissä tuotteissa yhdistyvät perinteinen esi-isiemme ruokavalio sekä tämän päivän tieteellinen ymmärrys kehomme ravitsemustarpeista.  

Planet Paleon perustaja Ben Shouler on työskennellyt kouluttajana useissa johtavissa luotaistuoteyrityksissä, ja hänellä on vahva käsitys ravitsemuksen ja rohdosvalmisteiden monimutkaisesta dynamiikasta. Opiskeltuaan intohimoisesti naturopaattisten lääkkeiden tieteellisempää puolta, hän kiinnostui myös muinaisesta lääkinnästä ja energisemmästä lähestymistavasta perinteiseen lääketieteeseen. Planet Paleo perustettiin nämä kaksi lähestymistapaa mielessä pitäen. 

”Halusin luoda tuotemerkin, joka vie paleo ruokavalion seuraavalle tasolle. Brändin, joka opastaa ihmisiä parhaisiin periaatteisiin ja jättää samalla tilaa evoluutiolle. ”- Perustaja Ben Shouler. 

Kuva & teksti: Planet Paleo Finland

Planet paleo luuliemet: