GLUTEENITON PIzzapohja
AINEKSET KAHTEEN PIZZAPOHJAAN
1½ dl haaleaa vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
2 ½ dl Jytte Tummaa jauhoseosta
tai Jytte Fibra jauhoseosta
VALMISTUSOHJE
Liuota hiiva haaleaan veteen. Sekoita loput aineet joukkoon ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia. Aseta taikina kohoamaan noin 30 minuutiksi keittiöpyyhkeen alle. Kaada taikina jauhotetulle uunipellille, jaa taikina kahteen osaan. Yksi kerrallaan kauli taikinat pyöreiksi pizzapohjiksi. Täytä pizzat haluamillasi täytteillä ja paista noin 10 minuuttia 225°C asteessa.
Vinkkejä kahteen maistuvaan pizzakastikkeeseen löydät alta!
PUNAINEN PIZZAKASTIKE
VALMISTUSOHJE
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää pannulle sokeri ja karamellisoi. Kaada tomaatit päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen vähintään tunnin ajan. Soseuta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki ennen pizzan täyttämistä.
VALKOINEN PIZZAKASTIKE
VALMISTUSOHJE
Sekoita kaikki ainesosat kulhossa hyvin keskenään ja anna kastikkeen tekeytyä hetki ennen pizzaan täyttämistä. Käytä valkoista kastiketta tomaattikastikkeen tapaan! Sopii erityisen hyvin esimerkiksi sipulin, oliivien ja erilaisten juustojen kanssa pizzatäytteeksi!