Gluteeniton pizzapohja kahdella kastikkeella

GLUTEENITON PIzzapohja

AINEKSET KAHTEEN PIZZAPOHJAAN

1½ dl haaleaa vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
2 ½ dl Jytte Tummaa jauhoseosta
tai Jytte Fibra jauhoseosta

VALMISTUSOHJE

Liuota hiiva haaleaan veteen. Sekoita loput aineet joukkoon ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia. Aseta taikina kohoamaan noin 30 minuutiksi keittiöpyyhkeen alle. Kaada taikina jauhotetulle uunipellille, jaa taikina kahteen osaan. Yksi kerrallaan kauli taikinat pyöreiksi pizzapohjiksi. Täytä pizzat haluamillasi täytteillä ja paista noin 10 minuuttia 225°C asteessa.

Vinkkejä kahteen maistuvaan pizzakastikkeeseen löydät alta!

PUNAINEN PIZZAKASTIKE

PUNAINEN KASTIKE

1 salottisipuli hienoksi leikattuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl sokeria
2 purkkia säilyketomaatteja
karkeaksi jauhettua pippuria ja suolaa
hienonnettua basilikaa

VALMISTUSOHJE

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä, lisää pannulle sokeri ja karamellisoi. Kaada tomaatit päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen vähintään tunnin ajan. Soseuta kastike sauvasekoittimella tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki ennen pizzan täyttämistä.

VALKOINEN PIZZAKASTIKE

VALKOINEN KASTIKE

1 purkki smetanaa
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 rkl hienonnettua basilikaa
Suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Sekoita kaikki ainesosat kulhossa hyvin keskenään ja anna kastikkeen tekeytyä hetki ennen pizzaan täyttämistä. Käytä valkoista kastiketta tomaattikastikkeen tapaan! Sopii erityisen hyvin esimerkiksi sipulin, oliivien ja erilaisten juustojen kanssa pizzatäytteeksi!

RESEPTIN AINEKSET

-20%
-20%
-20%
-34%
-20%