Churrot

Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.

Nämä vähähiilihydraattiset churrot ovat maistuva herkku Vappuun ja niitä vot nauttia vaikka suklaakastikkeeseen dipattuna. Yhdessä churrossa on hiilihydraatteja vain gramma ja taikina on erittäin helppo valmistaa – muistathan kuitenkin olla varovainen paistaessasi churroja kuumassa rasvassa!

CHURROT

TARVITSET

 

VALMISTUSOHJE

Mittaa kattilaan voi, sokeri, suola ja vesi. Sekoita ja anna kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä hieman. Sekoita lupiinijauhoa ja psyllium keskenään kulhossa. Lisää kuivat aineet kattilaan koko ajan sekoittaen. Sekoita niin kauan, että taikina hieman tiivistyy. Anna taikinan jäähtyä. Lisää kananmunat yksitellen sähkövatkaimella taikinan sekaan. Mikäli taikina on liian ohutta, niin lisää jauhojen määrää. Taikina on liisterimäistä ja tarttuu helposti sähkövatkaimeen, mutta onneksi irtoaakin helposti.

Mittaa kattilaan vähintään 5 dl öljyä ja kuumenna se 180 asteiseksi.  Varo tiputtamasta öljyyn vettä, ettei se ala roiskua. Voit testata vaalealla leivänpalalla tai pienellä palalla taikinaa, että onko rasva sopivan kuumaa. Mikäli leivänpalan tai taikinan väri muuttuu noin minuutissa kullan ruskeaksi, niin rasva on sopivan kuumaa. Varo, ettei kuuma öljy tuikahda tulee tai räisky iholle.

Pursota taikinaa pursottimella kuuman öljyn sekaan haluamasi pituisia taikinan paloja. Paista muutaman minuutin ajan kunnes churrot ovat kauniin ruskeita. Anna churrojen kuivahtaa talouspaperin päällä hieman. Pyörittele hieman jo jäähtyneitä churroja sokerissa.

RESEPTIN AINEKSET

-24%
Varasto loppu

Fitnessfirst-tuotteet

Psylliumkuitu, luomu, 500 g

12,95 
-10%

Fitnessfirst-tuotteet

Koivusokeri, 400g

8,95 
-15%
Varasto loppu
4,50 
-15%
2,38