Kombucha – trendikäs terveysjuoma

Kombuchalla on pitkä historia, jonka aikana se on tunnettu mm. ”kuolemattomuuden eliksiirinä” ja ”ikuisen elämän teenä”. Historiasta juurensa saaneiden tarinoiden mukaan sen luonnolliseen voimaan ovat vuosisatojen saatossa luottaneet niin Kiinan kuin Japaninkin keisarit.

Vuosisatoja myöhemminkin se on yhä edelleen kombuchan suosion salaisuus, sillä monet ottavat kombuchan osaksi arkeaan ja ruokavaliotaan koska haluavat huolehtia itsestään parhaalla mahdollisella tavalla. Seuraavaksi perehdymme tarkemmin kombuchan tärkeimpien ainesosien hyvää tekeviin ominaisuuksiin. 

Parempi jano- ja virvoitusjuoma

Valitsemalla kombuchan tavan virvoitusjuomien ja mehun sijaan, voit vähentää arjessasi piilosokerin, lisäaineiden ja säilöntäaineiden saantia. Kombucha onkin erinomainen virvoike ja maistuu niin saunassa kuin illanvietoissa seurustelujuomana! Vaihtamalla alkoholipitoiset nautiskelujuomat kombuchaan myös alkoholin kulutuksesi pienenee. Vaikkakin nämä tuntuvat pieniltä asioilta, juuri näistä asioista muodostuu kokonaisuuden kannalta merkittävät askeleet jotka voivat viedä elämäntapojasi terveellisempään suuntaan.

Tutustu kombucha-valikoimaamme

Hyvää tekevät raaka-aineet

Kombuchasta löydät samassa pullossa teen ja fermennoinnin aikaansaamien elävien bakteerien, hiivojen ja orgaanisien happojen hyvinvoitiasi tukevat ominaisuudet.

Teen laadulla on väliä

Kombuchan valmistukseen käytettävä laadukas tee sisältää runsaasti polyfenolisia yhdisteitä ja antioksidantteja. Mitä laadukkaammasta teestä kombucha valmistetaan, sitä enemmän näitä hyviä yhdisteitä valmis kombucha sisältää. Teen laatu onkin todella merkittävä tekijä kombuchan makuun ja terveellisyyteen liittyen. Parhaat terveyshyödyt kombuchassa saavutetaan, kun valmistuksessa käytetään irtolehtistä ja luomulaatuista teetä. 

Elävät bakteerit ja hiivat

“Suolisto on toiset aivomme” -sanonta lienee monille tuttu (löydät meiltä kattavan blogikirjoituksen aiheesta!) ja nykytutkimuksen mukaan suoliston mikrobiomilla on merkittävä vaikutus hyvinvointiimme. Erityisen tärkeä rooli suolistobakteereilla on mielialoihimme ja ajatteluun: suolistobakteerit saavat suolen erittämään tärkeitä viestiaineita, kuten rasvahappoja ja hormoneja, ja esimerkiksi 90% mielihyvähormoni serotoniinista muodostuu suolistossa.

On siis sanomattakin selvää, että suoliston mikrobiomin kunnosta ja laadusta on tärkeä pitää hyvää huolta – ja kombuchan sisältämät elävät bakteerit ja hiivat ovat siihen helppo ja herkullinen ratkaisu! Fermentoinnin ansioista kombucha sisältää runsaasti eläviä, hyviä bakteereja jotka tutkitusti tukevat ruoansulatusta, immuunijärjestelmän toimintaa ja yleistä hyvinvointia.

Luonnolliset hapot & vitamiinit

Fermentoinnin seurauksena syntyvien bakteerien ansiosta kombucha sisältää myös C-vitamiinia ja B-vitamiineja, joilla on tärkeät tehtävänsä mm. osana vastustuskykyä sekä aivojen ja hermoston toimintaa.

Riittävän pitkän fermentoinnin seurauksena kombuchasta tulee myös siihen muodostuvien etikkahappobakteerien vuoksi etikan kaltaista, ja oletettavasti kombuchaan liittyy myös vahvasti etikkaan liitetyt tutkitusti todetut, positiiviset vaikutukset kolesteroliin, painonhallintaan ja insuliiniherkkyyteen. Kombuchan sisältämät orgaaniset hapot ovat pääasiallisesti etikkahappo, glukonihappo sekä joissain tapauksissa myös glukuronihappo ja maitohappo. 

Kombucha sopii hyvin juhlajuomaksi

Teet kombuchasta helposti myös alkoholittomat drinkit, eli mocktailit

Katso Kombucha valikoimamme

Tutustu ja ihastu:

Kotimaiset, laadukkaat The Good Guys -kombuchat

Löydät valikoimastamme The Good Guysin kotimaiset & laadukkaat luomukombuchat.

The Good Guys on perustettu vuonna 2008 missionaan on edistää yhdessä tekemisen ja olemisen kulttuuria maailmassa sekä arvostaa luontoa sekä hyvinvointiamme. The Good Guys -luomukombuchat sisältävät hyviä bakteereja eli sitä ei valmistettaessa kuumenneta lainkaan. The Good Guys kombucha on parhaimmillaan viileänä nautittuna.

Tämä kirjoitus on referoitu The Good Guysin alkuperäisestä blogikirjoituksesta, ja kirjoituksen kuvat on The Good Guysien käsialaa.

Valmista kombuchasi itse!

Kombucha aloituspakkauksella valmistat herkullista kombuchaa helposti ja varmistat ettei kombucha ikinä lopu kotoasi! Nauti kombuchan maailmasta ja luo mitä upeampia terveellisiä makuyhdistelmiä omassa keittiössäsi.

Aloituspakkauksessa on kaikki tarvikkeet ja ohjeet mitä tarvitset ensimmäisen 3 litran erän valmistamiseen.