Luomulaatuinen “karppisokeri” eli erytritoli
Erytritol on todellinen karppaajan sokeri, se on täysin luontainen sokerialkoholi ja makeutusaine, jota esiintyy luonnossa mm. viinirypäleissä, meloneissa ja sienissä sekä käyneissä elintarvikkeissa kuten esimerkiksi viinissä, eräissä juustoissa tai soijakastikkeessa. Erytritol on täysin kaloriton makeuttaja, joka ei aiheuta verensokerin heilahteluja tai reikiä hampaisiin. Erytritol imeytyy ohutsuolessa ja poistuu virtsan mukana, minkä ansiosta se ei aiheuta vatsavaivoja samalla tavalla kuin paksusuolessa imeytyvät sokerialkoholit kuten ksylitoli.
Erytritol on n. 60-70% sokerin makeudesta, ja kiteisen rakenteensa ansiosta se on oiva sokerin korvike. Erytritol soveltuu erittäin hyvin leivontaan, yleiseen makeuttamiseen ja makeisten valmistamiseen. Hiivalla kohotettavat leivonnaiset vaativat hieman normaalia pidemmän nostatusajan. Ripottele erytritolia lettujen ja pannukakkujen päälle, korvaa sillä leivontaohjeiden sokeri tai osa siitä, käytä sitä kahvin makeuttajana tai pirtelöissä.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
Maunu L (varmistettu kirjoittaja) –
Paras sokerin korvaaja tähän asti, tietysti kilohintahan on tavalliseen sokeriin verrattuna korkeampi, mutta halvempi kuin muilla makeutusaineilla.
Kalle S (varmistettu kirjoittaja) –
Olen laittanut puuron sekaan aamuisin ja hyvältä on maistunut. suosittelen
Maria P (varmistettu kirjoittaja) –
Edullinen
Reijo S (varmistettu kirjoittaja) –
ihan hyvä