Parapähkinä, luomu, 1 kg

13,70 

Alhaisin30 päivän hinta 13,70 

13,7 €/kg

Varasto loppu

Toimitusaika: 1-2 arkipäivää

Kotimainen, 100% turvallinen verkkokauppa

14 päivän ilmainen palautusoikeus

Aina edulliset hinnat

Parapähkinä on erinomainen seleenin lähde

Parapähkinä eli Brasilian pähkinä on maultaan aromikas ja muodoltaan muita pähkinöitä pitkulaisempi. Se kasvaa parapähkinäpuussa (Bertholletia excelsa), joka voi kasvaa jopa 50 metriä korkeaksi ja elää useita vuosisatoja vanhaksi. Nimensä mukaisesti parapähkinä ei kuitenkaan ole pähkinä, vaan siemen.

Tutustu myös muihin pakkauskokoihimme ! >>

Parapähkinä kasvaa Amazonian sademetsissä ja on paikallisille tärkeä viljelykasvi. Se on myös määritelty uhanalaiseksi kasviksi, minkä vuoksi kumppaneidemme kanssa koemme tärkeäksi tukea sen luonnonvaraista kasvua ja eettistä viljelyä. Viljelemällä luontoa kunnioittavalla ja sen monimuotoisuutta tukevalla tavalla hyötyvät niin luonto, sademetsän ekosysteemi ja tietysti viljelijät yhteisöineen.

Parapähkinä ei ole vain maultaan herkullinen, vaan myös erittäin ravinteikas. Se onkin yksi luonnon parhaista seleenin lähteistä ja saatkin päivittäisen seleenintarpeen täytettyä syömällä vain muutaman parapähkinän päivässä. Parapähkinän sisältämä seleeni edistää kilpirauhasen normaalia toimintaa sekä edistää hiusten pysymistä normaaleina, normaalia siittiöiden muodostumista, solujen suojaamista hapetusstressiltä ja immuunijärjestelmän normaalia toimintaa.

Seleenin lisäksi parapähkinä sisältää myös arvokkaita kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia. Magnesium, kalsium ja kalium edistää lihasten normaalia toimintaa, sekä magnesium ja kalsium edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa. Magnesium auttaa myös vähentämään väsymystä ja uupumusta.

PÄHKINÖIDEN KÄYTTÖ & LIOTUS

Suosittelemme liottamaan kaikkia pähkinöitä (vähintään neljän tunnin ajan, mielellään jopa kahdeksan) ennen niiden käyttöä. Liotuksen ansioista pähkinöiden maku paranee ja koostumus pehmentyy, sekä pähkinöiden sulavuus paranee. Näin myös herkkävatsaisemmatkin voivat nauttia huolettomammin herkullisista pähkinöistä!

Tutustu myös muihin pähkinöihimme >>

Parapähkinät sopivat hyvin naposteluun ja välipalaksi, sekä osaksi erilaisia evässekoituksia. Rouhittuna ne ovat entistä helppokäyttöisempiä ja tuovatkin kivasti purutuntumaa niin salaatteihin kuin raakasuklaaseenkin! Miellyttävän makuinen parapähkinä sopii myös smoothieen, jogurtin sekaan ja erilaisiin myslisekoituksiin.

Parapähkinä soveltuu erinomaisesti myös ketogeeniseen ja hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon. Runsaasti rasvaa sisältävät parapähkinät härskiintyvät helposti, minkä vuoksi ne kannattaa säilyttää viileässä, esimerkiksi jääkaapissa.

FITNESSFIRST-TUOTEPERHE

FitnessFirst -tuoteperhe koostuu laadukkaista, pääosin luomulaatuisista tuotteista. Koko tuoteperhe käy läpi tarkan laadunvalvonnan. Tarkka laadunvalvontamme varmistaa, että tuote on viljelty luontoa kunnioittaen eikä torjunta- tai lisäaineita ole käytetty viljelyn missään vaiheessa korkean laadun varmistamiseksi.

Tutustu koko FitnessFirst -tuotesarjaan >>

Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja maitoproteiinia.
parapähkinä
Parapähkinä, luomu, 1 kg

Varasto loppu