Resepti on hyvinvointibloggaaja Aino Mäkelän käsialaa.
GLUTEENITTOMAT LASKIAISPULLAT
TARVITSET
3dl maitoa/kasvimaitoa
1 pss kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa
1,5 dl kookossokeri
1 rkl psylliumkuitua
1 tl suolaa
1 tl vaniljauutejauhetta
0.5 dl mantelijauhoa
2,5 dl kaurajauhoa
2,5 dl tummaa riisijauhoa
1 dl kookosöljyä
MANSIKKAHILLO
2 dl mansikoita
0,5 dl chia-siemeniä
1 rkl koivusokeria
1 tl vaniljauutejauhetta
VALMISTUSOHJE
Aloita pullataikinan valmistaminen lämmittämällä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita sen joukkoon ensin hiiva, kookossokeri, kardemumma, vaniljauutejauhe, suola ja psylliumkuitu. Aloita jauhojen lisääminen kokoajan sekoittaen. Kun olet lisännyt kaikki jauhot lisää viimeisenä huoneenlämpöinen kookosöljy. HUOM! Taikinan kuuluu jäädä hieman löysäksi ja liiallisella jauhomäärällä lopputulos ei onnistu, vaan pullista tulee kuivia.
Kun taikina on valmis, pyörittele se heti pyöreiksi pulliksi pellille jauhoja apuna käyttäen ja anna sen jälkeen kohota noin kymmenisen minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuutin ajan. Voitele valmiit pullat kananmunalla. Halkaise pullat lämpimänä kahtia ja annostele väliin haluamiasi lisukkeita: kermavaahtoa, mantelimassaa tai hilloa!
Halutessasi voit myös valmistaa terveellisemmän mansikkahillon itse mansikoista ja ravinteikkaista chia-siemenistä! Chia-siemenet sisältävät runsaasti proteiinia, vatsaa helliviä kuituja sekä elintärkeitä omega-3-rasvahappoja. Valmistus on helppoa: Sekoita liotetut chia-siemenet, mansikat, koivusokeri ja vaniljauutejauhe tasaiseksi hilloksi blenderissä
TARJOILUEHDOTUS
Suosittelemme kokeilemaan laskaispullien kanssa täyteläistä Herkkuisa -levitettä!