Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.
KETOLETUT
TARVITSET
3 dl vichyä
3 rkl chiansiemeniä
0,75-1 dl lupiinijauhoa
120 g ranskankermaa
1,5 rkl psylliumkuitua
ripaus suolaa
voita paistamiseen
VALMISTUSOHJE
Turvota chiansiemeniä vishyssä muutaman tunnin ajan. Lisää kaikki muut raaka-aineet paitsi psyllium koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi psyllium ja sekoita huolellisesti.
Lusikoi taikinaa reilu ruokalusikallinen paistinpannulle ja paista voissa molemmilta puolilta. Älä hermostu: taikina on ”sammakonkutumaista” eikä levity helposti. Parhaiten taikina levittyy kun painelet sitä paistinlastalla keskeltä alaspäin ja takaisin reunoilta keskelle päin.
Tarjoile stevialla maustetun kermavaahdon ja marjojen kanssa.
Keto letut eivät tarvitse makeutusta lainkaan mikäli ne nautitaan kermavaahdon kanssa. Mikäli haluat kuitenkin lisätä makeutusta niin lisää taikinaa karppi- tai koivusokeria oman maun mukaan.