Pähkinä purtavaksi

Terveelliset pähkinät ovat herkullisia ja ravinnetiheitä, minkä vuoksi ne sopivatkin loistavasti osaksi monipuolista ruokavaliota. Pähkinöistä saat ruokavalioosi lisää ravinteita, tärkeitä rasvahappoja, laadukkaita proteiineja ja vatsan hyvinvointia tukevia kuituja. Pähkinöissä on paljon laadukasta energiaa ja jopa pienikin määrä pähkinöitä päivittäin riittää täydentämään vitamiini- ja hivenainevarastojasi!

Pähkinät sisältävät runsaasti energiaa ja ovat erinomaisia elintärkeän tyydyttymättömän rasvan lähteitä. Pähkinöiden sisältämästä rasvasta jopa 90 prosenttia on kehollemme, ja erityisesti sydämelle, hyödyllisiä kertatyydyttymättömiä ja monityydyttymättömiä rasvoja. Vatsaa hellivien kuitujen, kivennäisaineiden ja vitamiinien lisäksi pähkinät ovat etenkin kasvispainotteista ruokavaliota noudattaville tärkeä proteiinin lähde.

KAIKKI IRTI PÄHKINÖISTÄ

Saadaksesi pähkinöistä kaiken ilon irti, suosittelemme liottamaan ja huuhtelemaan ne ennen nautiskelua. Liottaminen auttaa poistamaan pähkinöissä luonnostaan esiintyvää fytiinihappoa ja se parantaa pähkinöiden sulamista ja ravinteiden imeytymistä kehon käyttöön. Pähkinöiden liotusaika riippuu lajikkeesta riippuen n. 4-12h.

MONIPUOLISET KÄYTTÖMAHDOLLISUUDET

Pähkinät ja mantelit ovat käyttömahdollisuuksiltaan monipuolisia, sillä ne sopivat niin ruoanlaittoon, leivontaan kuin naposteltavaksi. Vain oma mielikuvitus on rajana! Ruoanlaitossa ne sopivat pataruokien, puurojen, vanukkaiden ja salaattien joukkoon ja koristeeksi. Pähkinöistä ja manteleista voi valmistaa myös kasvimaitoa tai käyttää niitä  osana myslejä, eväs- ja herkkusekoituksia ja smoothieita. Saat valmistettua manteleista ja cashewpähkinöistä myös täyteläistä vegaanista tuorejuustoa!

Pähkinät ovat erityisen suosittuja raakaruokailijoiden keskuudessa. Pähkinät ovatkin pääosassa monessa raakakakku-resepteissä sillä niitä voi kätevästi käyttää sekä kakun pohjaan että täytteeseen. Kokeile valmistaa pähkinöistä myös kermaisia täytteitä leivonnaisiin, raakatryffeleitä ja rapeita naposteltavia, kuten keksejä tai välipalapatukoita. 

 

CASHEWPÄHKINÄ

Maultaan makea ja kermainen cashewpähkinä on erinomainen proteiinin ja hyvien rasvojen lähde. Se sisältää paljon kuitua, proteiinia ja terveellisiä kasvirasvoja! Cashewpähkinät ovat myös erinomainen mineraalien lähde sisältäen runsaasti magnesiumia, fosforia ja kalsiumia sekä kuparia, mangaania, K-vitamiinia ja ravinteiden imeytymisen kannalta elintärkeitä entsyymejä. Cashewpähkinän sisältämät magnesium ja kupari ovat tärkeitä luumassan hyvinvoinnille. Cashewn ravinteet ylläpitävät myös kudosten kimmoisuutta, sisältävät hyviä rasvahappoja, kuten myös oliiviöljystä löytyvää oleiinihappoa. 

-44%
13,95 
-15%
4,21 
-41%
9,95 
-15%
10,16 
-15%
5,52 

SAKSANPÄHKINÄ

Maultaan aromaattinen saksanpähkinä on rouhean rapea päältä ja pehmeä sisältä. Se kannattaa syödä kuorineen, sillä noin 90% sen sisältämistä fenoleista löytyy juuri sieltä! Saksanpähkinässä on erityisen paljon terveydellemme ja aivoille tärkeitä omega3-rasvahappoja, ja erityisesti välttämättömiä alfalinoleenirasvahappoja sekä sydäntä suojelevaa oleiinihappoa. Saksanpähkinöiden sisältävät mineraalit kuten mangaani, kupari, kalium, kalsium, rauta, magnesiun, sinkki ja seleeni vaikuttavat positiivisesti aineenvaihduntaan, spermantuotantoon, ruoansulatukseen ja nukleiinihapposynteesiin, sekä parantaa serotoniinin muodostumista.. Saksanpähkinöiden E-vitamiinissa on paljon gamma-tokoferoelita, jotka on tutkimuksissa yhdistetty miesten parempaan sydän- ja verenkiertoelinten terveyteen ja sen on ajateltu suojelevan sydäntaudeilta.

-36%
Varasto loppu
15,95 
-15%
7,22 
-15%
2,80 

MANTELI

Maultaan makea manteli on pähkinää muistuttava siemen, joka sisältää runsaasti E-vitamiinia, proteiinia ja tärkeitä kivennäisaineita. Eikä siinä vielä kaikki! Mantelit ovat myös todellista kauneusruokaa sisältäen iholle ja kudoksille tärkeää biotiinia, E-vitamiinia, mangaania, kuparia, B2-vitamiinia, fosforia, magnesiumia, molybdeemia, kuitua ja kaliumia. Mantelit sisältävät vain vähän hiilihydraatteja ja paljon hyviä kasvirasvoja, jotka on useissa tutkimuksissa yhdistetty parempaan sydän- ja verisuoniterveyteen sekä alempiin kolesterolitasoihin. Manteleista voit saada myös avun parempiin yöuniin, sillä ne sisältävät runsaasti tryptofaania ja rentouttavaa magnesiumia.

-45%
Varasto loppu

Fitnessfirst-tuotteet

Manteli, luomu, raaka, 1 kg

13,14 
-15%
Varasto loppu
6,76 
-28%
Varasto loppu

Fitnessfirst-tuotteet

Manteli, kuorittu, luomu, 1 kg

17,90 
-15%
4,50 
-15%
11,01 
-15%
Varasto loppu
-15%
11,86 

MACADAMIA

Kermainen macadamiapähkinä tunnetaan myös australianpähkinänä. Herkullisen rasvainen, maultaan miedon kermainen pähkinä on hyvä tyydyttymättömien rasvahappojen, kasvisterolien, kaliumin, magnesiumin ja raudan lähde. Macadamiapähkinät sisältävät tiamiinia, joka edistää hermoston ja sydämen normaalia toimintaa. Macadamiapähkinät sisältävät vähemmän hiilihydraatteja kuin muut pähkinät ja soveltuvat siten erinomaisesti myös vähähiilihydraattiseen ja ketogeeniseen ruokavalioon.

-15%
19,51 
-15%
6,45 

PARAPÄHKINÄ

Parapähkinä on aromaattinen, herkullinen ja täyteläinen pähkinä, joka on yksi parhaimmista seleenin lähteistä. Jo muutama parapähkinä päivässä riittää kattamaan seleenin tarpeen! Seleeni on voimakas antioksidantti ja ihmiselle välttämätön hivenaine ja se edistää mm. ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointia sekä suojaa soluja ja sydäntä, vaikuttaen positiivisesti myös kilpirauhasen toimintaan. Seleenin lisäksi parapähkinä on hyvä magnesiumin, proteiinin, kaliumin ja kalsiumin lähde.

-40%
Varasto loppu

Fitnessfirst-tuotteet

Parapähkinä, luomu, 1 kg

13,70 
-15%
11,47 
-15%
4,92 

HASSELPÄHKINÄ

Herkullisen paahteinen ja voimakkaan aromaattinen hasselpähkinä on kaikista pähkinöistä kuitupitoisin. Hasselpähkinät sisältää proteiinia, kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, fosforia, sinkkiä, tiamiinia ja E-vitamiinia.

 

-15%
Varasto loppu

Fitnessfirst-tuotteet

Hasselpähkinä, luomu, 1 kg

16,91 
4,99 

PEKAANIPÄHKINÄ

Maultaan mieto pekaanipähkinä on runsaskuituinen ja hyvä tyydyttymättömien rasvahappojen lähde. Pekaanipähkinät sisältävät vastustuskykyä lisäävää ja vahvistavaa sinkkiä sekä yli 10 vitamiinia ja kivennäisainetta kuten magnesiumia, kaliumia, fosforia, B-ryhmän vitamiineja sekä runsaasti antioksidantteja. Pekaanipähkinän sisältämät kasvissterolit edistävät veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina.

-15%
14,87 
-15%
4,67