Raakasuklaa on terveellinen herkku

Raakasuklaa on nostanut suosiotaan terveystietoisten herkuttelijoiden keskuudessa. Aidoista raaka-aineista valmistettu raakasuklaa on aito makunautinto, josta voi maistaa selkeästi myös eri kaakaolajikkeiden erot.

RAAKASUKLAA & HISTORIA

Raakasuklaa on aitoa ja alkuperäistä suklaata. Raakakaakaolla on pitkät perinteet Etelä-Amerikassa, jossa sen alkuperäinen nimi “theobroma cacao” tarkoittaa jumalten ruokaa. Alkuperäiskansat valmistivat raakakaakaosta kitkerää juomaa, josta nuotiolla kuumentaessa tuli huumaava tuoksu. Tarinan mukaan Maya-intiaanit arvostivat kaakaota niin korkealle, että kastoivat sillä lapsensa.

Vasta kaakaon saavuttua Eurooppaan siihen yhdistettiin sokeria ja ajan saatossa myös muita raaka-aineita, joista syntyi nykyinen suklaakulttuuri.

RAAKA-AINEET & OMINAISUUDET

Valmistuksen aikana lämpötila ei missään vaiheessa nouse yli 42 asteen. Tämän hellävaraisen valmistuksen ansiosta raaka-aineiden ravinteet ja ominaisuudet ovat tallella myös itse suklaassa. Aidosta ja puhtaista raaka-aineista valmistettu raakasuklaa ei sisällä valkoista sokeria, gluteenia, maitotuotteita tai lisä- ja säilöntäaineita.

Raakasuklaa valmistetaan aina raakakaakaosta, joko sen pavuista tai pavuista puristetusta voista ja jauheesta. Kaakaon ollessa arvokas raaka-aine, on valmistajien tärkeä huomioida raaka-aineen alkuperä ja sen viljelyn eettisyys.

Makeutensa raakasuklaa saa luonnon omista makeuttajista. Yksi suosituimmista makeuttajista on aromikas kookossokeri, jolla on herkullisen karamellimainen ominaismaku. Myös kotimaista koivusokeria ja karppisokerinakin tunnettua erytritolia käytetään makeutukseen, etenkin kun halutaan valmistaa vähähiilihydraattista ja ketogeeniseen ruokavalioon sopivaa suklaata.

Usein raakasuklaa on maustettu erilaisilla mausteilla, öljyillä, uutteilla, marjoilla ja pähkinöillä. Myös luonnon omat yrtit ja rohdoskasvit sopivat raakasuklaan joukkoon, jolloin raakasuklaasta tulee entistä monipuolisempi. Hellävarainen valmistus ja taidokas makeutuksen sekä muiden raaka-aineiden yhdistely taittaa taidokkaasti kaakaon kitkeryyttä, jota ei laadukkaimmista raakasuklaista maista lainkaan.

Tutustu raakasuklaa-valikoimaamme:

-15%
Varasto loppu
2,51 
-15%
Varasto loppu
2,51 
-15%
Varasto loppu
2,51 
-15%
2,51 
-15%
Varasto loppu
2,51 
-15%
2,51 
-15%
2,51 
-15%
2,51 

VALMISTUS KOTONA

Voit valmistaa raakasuklaata vaivattomasti myös kotona. Tarvitset vain laadukasta raakakaakajauhetta ja -voita, mieleistä makeutusta, suolaa ja halutessasi muita mausteita, pähkinöitä tai marjoja.

Aloita valmistus sulattamalla kaakaovoi hellävaraisesti vesihauteessa. Kun kaakaovoi on sulaa, lähde täyttämään sitä lisäämällä joukkoon kaakaojauhetta. Lisää makeutus ja suola, joka nostaa kaakaon herkulliset aromit parhaiten esille. Lisää muita raaka-aineita oman makusi mukaan ja kun olet makuun tyytyväinen, voit muotittaa massan. Suklaan voit valmistaa joko jääkaapissa tai pakastimessa, missä se hyytyy kiinteäksi.

Raakakaakajauheen lisäksi suosittelemme kokeilemaan suklaan valmistuksessa myös makeutta ja pehmeää koostumusta antavaa lucuma-jauhetta ja kermaista maitomaisuutta tuovaa kookosmaitojauhetta.

Tutustu raakasuklaa reseptiin >>

Tutustu mansikka&macadamia-raakasuklaan reseptiin >>

Raaka-aineita raakasuklaan kotona valmistukseen:

Varasto loppu

Fitnessfirst-tuotteet

Kaakaomassa, luomu, raaka, 500 g

24,95 
-20%
Varasto loppu

Fitnessfirst-tuotteet

Kaakaojauhe, luomu, raaka, 500 g

10,30 
Varasto loppu

Fitnessfirst-tuotteet

Kaakaovoi, luomu, raaka, 500 g

27,95