Suklaakeksit – vhh, gluteeniton

Resepti on Kutsu Vapauteen -blogin kirjoittajan Satu Sjöholmin käsialaa.

Nämä terveelliset ja erittäin herkulliset suklaakeksit on erittäin helppo valmistaa! Suklaakeksit sopivat loistavasti kahvin kanssa nautittavaksi tai osaksi pikkujoulujen tarjoiluja. 

SUKLAAKEKSIT

pellillinen

TARVITSET

100 g kookosöljyä tai voita
1 dl karppisokeria
2 dl mantelijauhoa
1 kananmuna
60 g tummaa suklaata 
(puolet taikinaan ja puolet kuorrutukseen)
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa

VALMISTUSOHJE

Sulata rasva kattilassa. Kun rasva on jäähtynyt, vatkaa se vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita. Sekoita joukkoon kananmuna ja lisää vielä halutessasi makeutusta. Lisää viimeisenä joukoon paloiksi pilkottu suklaa.

Lusikoi taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai kauli taikinasta levy ja leivo keksit piparkakkujen tapaan muottia apuna käyttäen.

Paista keksejä 175 asteessa noin 15 miinuutin ajan. Koristele jäähtyneet keksit sulatetulla suklaalla.

 
 

RESEPTIN AINEKSET

-30%
-30%
1,96 
-45%

Black Week

Mantelijauho, 1 kg

11,95 
-30%
-41%
3,95 

Jauhot & kuidut

Leivinjauhe, 130g

2,39