Seleenirikas parapähkinä
Parapähkinä on miedon aromaattinen, herkullinen ja täyteläinen pähkinä. Se on tunnettu sen korkean seleenipitoisuuden vuoksi, mikä tekee siitä yhden luonnon parhaista seleenin lähteistä – jo muutama pähkinä päivässä riittää turvaamaan seleenin tarpeellisen saannin. Se on myös hyvä magnesiumin, proteiinin, kaliumin ja kalsiumin lähde.
Parapähkinät sopivat monenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan, sekä naposteltavaksi sellaisenaan. Voit valmistaa niistä pähkinämaitoa ja käyttää niitä myös osana myslejä, eväs- ja herkkusekoituksia sekä sellaisenaan esimerkiksi puurojen ja salaattien joukossa.
Suosittelemme liottamaan pähkinöitä vähintään neljän tunnin ajan huoneenlämpöisessä vedessä ennen nauttimista sillä se tekee niistä helpommin sulavia ja mineraaleista sekä kivennäisaineista paremmin imeytyviä.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään gluteenitonta kauraa, pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja maitoproteiinia.Kirjaudu
Rekisteröidy
Varastossa
Reino Hakala (varmistettu kirjoittaja) –
Parapähkinä on Macademiapähkinän rinnalla suosikkipähkinäni, niin maultaan kuin ravintoarvoiltaankin.
Käytän sitä kuitenkin vähemmän kuin haluaisin, sen korkean seleenipitoisuuden vuoksi, joka niin hyvä immuunipuolustukseen kuin onkin, liiallisesti nautittuna voi olla vahingollinen. Toinen vastaavanlainen syy syömisen rajoittamiseen on sen korkea ineolihappoarvo.
Käytän sitä pähkinä-vihannes-avocado-oliiviöljykimaran tekoon oman reseptini mukaan. Tulos on erittäin herkullinen ja ravintoarvoiltaan korkeanlaatuinen, että antaa aamupalana puhtia koko päivälle.
Noudatan sairautta ennaltaehkäisevää ruokavaliota, eikä minun ole tarvinnut kärsiä viustumisista viime kuuden vuoden aikana.
Eila H (varmistettu kirjoittaja) –
Mukava smoothiessa!
Niina T (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvän makuiset Parapähkinät
Petteri M (varmistettu kirjoittaja) –
Lempparipähkinöitäni, parhaasta paikasta, luomuna!