Erinomainen C-vitamiininlähde!
Acerola-jauhe on yksi parhaista luonnollisen C-vitamiinin lähteistä ja se on viljelty biodynaamisia viljelymenetelmiä hyödyntäen Brasilian sademetsissä. Acerola on kirsikkaa muistuttava trooppinen hedelmä, joka kasvaa Keski- ja Etelä-Amerikassa. Jotta tämä mainio C-vitamiininlähde tulee toimeen, vaatii se jopa yli 26 asteen vuosittaista keskilämpötilaa kasvaakseen hyvin. Acerola on hieman happaman makuinen sen suuren C-vitamiinipitoisuutensa vuoksi.
Ihmiskeho ei pysty tuottamaan itse C-vitamiinia, joten meidän on saatava sitä joka päivä ravinnon kautta. C-vitamiini on meille hyvin tärkeä, sillä se:
* edistää immuunijärjestelmän toiminnan pysymistä normaalina raskaan liikunnan aikana ja sen jälkeen
* edistää normaalia kollageenin muodostumista verisuonten, luuston, rustojen, ikenien, hampaiden ja ihon normaalia toimintaa varten
* edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
* edistää hermoston normaalia toimintaa
* edistää normaaleja psykologisia toimintoja
* edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
* edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä
* auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
* edistää E-vitamiinin palautumista pelkistyneeseen muotoon
* lisää raudan imeytymistä
Suomessa C-vitamiinin päivittäinen tarve on 75 mg, mikä tulee jo 500 mg acerola-jauhetta eli vajaasta puolikkaasta teelusikallisesta.
Acerola on paitsi erinomainen C-vitamiinin lähde, myös täynnä muita bioaktiivisia kasviyhdisteitä ja ravinteita, kuten B-vitamiineja, karoteenia ja flavonoideja.
Luomu, gluteeniton, GMO-vapaa.
Aila N (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvänmakuinen.
Sari H (varmistettu kirjoittaja) –
Todella kirpeä mutta todella terveelinek:ja hyvänmakuinen:kun:lisöö vähän makeutta
Tanja U. (varmistettu kirjoittaja) –
Koko perheen käytössä nostamaan vastustuskykyä ja torjumaan flunssaa. Hyvänmakuinen, käy puuroon tai jugurttiin sekoitettuna.
Jaana R. (varmistettu kirjoittaja) –
Lääkärini suositteli c-vitamiinia muussa muodossa kuin pillerinä 🙂 Olen kokeillut nyt viikon verran 🙂