Perinteinen kurkuma on suosittu itämainen mauste
Kurkumasta saat paljon keltaista väriä suurella maulla! Kurkuma antaa ruoalle kauniin värin metsäisen kukkaisella tuoksulla ja sitä on käytetty aasialaisissa kulttuureissa, kuten intialaisessa ayurvedassa ja Kiinassa jo vuosituhansien ajan.
Kurkuma on osa curry-maustesekoituksia ja se sopii hyvin riisi- ja linssiruokiin. Tämä hieman maanläheisen makuinen mauste sopii hyvin kesäkurpitsalle, pinaatille, kalalle ja kanalle. Kurkuma voi maistua alussa hieman kitkerältä ja sitä pitääkin osata käyttää oikein. Kitkerä maku häviää, kun kurkumaa hauduttaa kevyellä tulella öljyssä tai voissa noin kymmenisen minuuttia. Tämä myös voimistaa kurkuman makua.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
A (varmistettu kirjoittaja) –
Yksi parhaista, joita olen maistanut. Tätä voi lämpimästi suositella muillekin!
Minttu (varmistettu kirjoittaja) –
Ihanan pehmosen makuista.
Anita (varmistettu kirjoittaja) –
Täydellinen suklaanautinto! Toiveena lisää raakasuklaita ilman kaakaojauhoa, esim. lucumalla ja/carobilla.
Kerttu (varmistettu kirjoittaja) –
ihanan makuinen, parempaa kuin imelä valkosuklaa! pakkauksen tuoteselosteessa ei kyllä mainita carobia kuten tässä tiedoissa…