Herkullinen luomukvinoa
Kvinoa on pinaatille ja punajuurelle sukua oleva gluteeniton yrtti, jota on viljelty Andien vuoristossa jo yli viiden tuhannen vuoden ajan. Herkullinen kvinoa, tai quinoa, on yksi Etelä-Amerikan keittiöiden perusraaka-aineista.
Kvinoa on ominasuuksiensa ja herkullisen ominaismakunsa vuoksi erinomainen vaihtoehto lisukkeeksi ja osaksi terveystietoista ruokavaliota. Se sopii käytettäväksi osana monipuolista ruoanlaittoa ja leivontaa, voit käyttää sitä lisukkeena, keitoissa, pataruokien valmistukseen sekä myös osana monipuolista leivontaa. Kvinoa sopii myös idätettäväksi ja osaksi tuorepuuroja sekä raakaleivontaa!
Valmistus: Keitä kattilassa 1 osa huuhdeltua kvinoaa ja 3 osaa vettä, keittoaika n. 25 minuuttia.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
Keyra (varmistettu kirjoittaja) –
Maultaan herneproteiini ei olekaan niin kauhea, kuin kuvittelin. Maistuu miedosti kuivatuilta herneiltä, eli ei paha. 🙂 Itse olen sekoittanut vaniljajogurtin kanssa laajentamaan päivittäistä proteiinikirjoa.
Pikku miinuspuoli tosin on se, että itselläni alkaa vatsa hieman turvottamaan syötyäni tuota.