Elintärkeä magnesium

Magnesium on varmasti yksi tunnetuimmista kivennäisaineistamme – eikä suotta! Monipuolisena kivennäisaineena se on hyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeässä roolissa, etenkin aktiivisilla ihmisillä. Magnesiumin avulla voi nostaa suorituskykyä aivan uudelle tasolle ja on tärkeää huomioida, että paljon treenaavilla magnesiumin puutos on yleisin puutostila.

Magnesiumista on moneksi

Magnesium on yksi tärkeimmistä kivennäisaineista, sillä se osallistuu kehossa yli 300 aineenvaihdunnalliseen reaktioon! Se edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa ja pyskologisia toimintoja, lihasten ja hermoston normaalia toimintaa sekä luiden ja hampaiden normaalia kuntoa. Se auttaa myös vähentämään väsymystä ja uupumista, ja se osallistuu solujen jakautumisprosessiin.

Tutkimusten mukaan magnesiumilla on positiivinen vaikutus myös sydämen hyvinvointiin ja verenpaineeseen. Lisäksi se parantaa lihasten hapenottokykyä kovan treenisuorituksen aikana.

Magnesiumin puutos

Magnesiumin puutos on yleistä erityisesti aktiivisen ja urheilullisen elämäntyylin omaavilla ihmisillä. Koska se on tärkeä lihasten supistumiselle ja rentoutumiselle, voi sen puute heikentää palautumista ja aiheuttaa epämiellyttäviä lihaskramppeja.

Heikentyneen palautumisen ja lihaskramppien lisäksi magnesiumin puutos voi oireilla muun muassa suonenvetoina, nukahtamisvaikeuksina, katkonaisena unena, energian puutteena, heikkona suorituskykynä tai ärtymyksenä. Magnesiumin puutos voi altistaa myös sydänsairauksille.

Magnesiumin puute laskee verenkierron kalsiumtasoja ja heikentää luuston aineenvaihduntaa. Magnesiumin imeytymisen kannalta taas laadukkaan D-vitamiinin riittävä saanti on tärkeää.

Magnesiumin lähteitä

Magnesiumin nauttiminen lisäravinteena on lähes jokaisen ihmisen hyvinvoinnille tarpeellista. Lisäravinteen valinnassa kannattaa huomioida magnesiumin puhtaus ja muoto, jotta siitä saa tarvitsemansa hyödyn irti!

Neljää erilaista magnesiumia sisältävä Quattro Magnesium on tehokas ja monipuolinen magnesiumlisä. Wild Nutritionin ruoassa kasvanut magnesium on tehokkaasti imeytyvä ja hellävarainen magnesiumlisä, joka sopii koko perheelle. Myös ulkoisesti levitettävät magnesiumvoiteet ja -suihkeet tukevat palautumista imeytyen ihon kautta ja rentouttaen kehoa. Lihasten rentoutumiseen suosittelemme kokeilemaan myös epsom-suolakylpyä!

Ravintolisän lisäksi on myös tärkeä muistaa nauttia monipuolisesti erilaisia ruoka-aineita, jotta mahdollisimman monien ravinteiden tarve täyttyisi päivittäisten ruokavalintojen kautta. Magnesiumia saa runsaasti muun muassa raakakaakaostakurpitsansiemenistähampunsiemenistämerilevästäsaksanpähkinästä ja nokkosesta!

SUOSITTUJA MAGNESIUMTUOTTEITA:

-10%
17,95 
-17%
22,50 
-31%
8,95 
-40%

Kivennäisaineet

Magnesiumtauraatti 200g

13,70 
-20%
-17%
24,95 
-15%
16,90 
-10%
-19%
16,11 
-20%

Fitnessfirst-tuotteet

Magnesiumjauhe, 200g

11,96 
-15%
12,71 
-13%
25,95 
-40%
14,90 
-8%
17,90 
-15%

Kivennäisaineet

Magnesiumjauhe, 250 mg

16,90 
-10%

Kivennäisaineet

Ilta magnesium, 60 kaps

10,75