Ketogeeninen ruokavalio – esimerkki terveellisen ruokavalion koostamiseen

Ruoki sydäntäsi ja aivojasi kehon omilla rasvavarastoilla,kokeile ketogeenistä ruokavaliota!

Tuntuuko, että kehon rasvanpoltto ei ole ihan niin tehokasta, mitä toivoisit? Olet ehkä jo kokeillutkin kymmeniä eri treenejä, tuhat eri dieettiä ja lukemattomia näiden yhdistelmiä – etkä vieläkään pääse haluttuun tulokseen.

Hidas tai lähes paikoilleen jäänyt edistyminen turhauttaa, ärsyttää ja syö helposti motivaatiota.Usein kuitenkin apu löytyy vaihtelusta ja täysin uuden ruokavalion kokeilusta, jolloin myösaineenvaihdunta piristyy ja alkaa taas raksuttaa entistä tehokkaammin.

Ketogeeninen ruokavalio on mahtava apu tehokkaaseen rasvanpolttoon ja jaksamisen parantamiseen, pienentäen samalla kakkostyypin diabeteksen riskiä! Lue blogi loppuun asti ja hyödynnä tarjoamamme ketogeenisen ruokavalion esimerkki terveellisesti koostetusta dieetistä.

Mitä hyötyä ketogeenisestä ruokavaliosta on?

Ketogeeninen ruokavalio on rasvapainotteinen dieetti tai pitkäaikainen ruokavalio, jossa rajoitetaan hiilihydraatit 5-10 prosenttiin koko ravintomäärästä. Kun ruokavalio koostuu lähes kokonaan hyvistä rasvoista ja proteiinista, on olosi kylläinen pidempään, verensokerit pysyvät tasaisena ja keho alkaa polttaa omaa rasvavarastoa mm. sydämen ja aivojen ravinnoksi.

Ketogeenistä ruokavaliota on tutkittu paljon, ja sen noudattamisesta on löydetty huikeita eri hyötyjä! Painonpudotuksen tehostamisen ja diabeteksen ehkäisyn lisäksi ketogeeninen ruokavalio auttaa epilepsian hoidossa, aknen hoidossa, munasarjojen monirakkulaoireyhtymän hoidossa, degeneratiivisten neurologisten siarauksien (esim. Alzheimer ja Parkinsonin tauti) hoidossa ja ketogeenisesta ruokavaliosta voi olla apua jopa syövän liitännäishoidossa.

Ruokavalion nimi tulee siitä, että hiilihydraatteja rankasti rajoittamalla keho menee ketoosiin ja käyttää energiana ketoaineita. Ketogeenistä ruokavaliota on käytetty jo vuosikymmeniä terapeuttisena ruokavaliona.

Ketogeenisen ruokavalion tärkeät ravintoaineet

● Kapryylihappo
● MCT-öljy
● Pähkinät ja siemenet
● Suola
● Magnesium

Koska ruokavalio on lähes 70-75 % rasvaa, on tietenkin tärkeä suosia hyviä rasvoja. Kookosöljy on yksi omista suosikeistamme: se sopii erinomaisesti ruoanlaittoon ja kookosöljyn kapryylihappo sekä MCT-öljy ovat kuin luotu ketogeeniseen ruokavalioon. Jos et ole kookosöljyn suurin ystävä, kokeile myös MCT-öljyä ja kapryylihappoa omina tuotteinaan.

Erilaiset pähkinät ovat paitsi maukas ja helppo välipala, myös hyvien rasvojen lähde. Ketogeeniseen ruokavalioon sopii erityisen hyvin macadamiapähkinäthasselpähkinät ja mantelit. Kokeile myös erilaisia siemeniä!

Laadukas suola pitää elektrolyytit tasapainossa, joten muista ketoilija pitää aina hyvää suolaa kaapissasi! Suolan lisäksi magnesium on erittäin tärkeä ketogeenisessa ruokavaliossa, lisätukena varmistamassa elektrolyyttien tasapainon.

Lisävinkkinä ketoilijan kannattaa hyödyntää makeuttamiseen erytitoliakoivusokeria ja steviaa. Nämä kaikki tuotteet ovat täysin sokerivapaita. Myös 100 % kaakaomassa ja mahdollisimman tumma raakasuklaa sopii ketogeenista ruokavaliota noudattavan herkkuhetkeen. Jos haluat kokeilla rasvakahvia, suosittelemme siihen luomukahvia – tutustu esimerkiksi FLOW-kahviin.

-15%
16,96 
-8%
17,90 
-15%
19,51 
-15%
2,38 
-45%
Varasto loppu

Fitnessfirst-tuotteet

Manteli, luomu, raaka, 1 kg

13,14 
-44%
13,95 
-40%
Varasto loppu
8,90 
-15%
12,32 

Ketoilijan aamupala auttaa jaksamaan!

Aamupala on päivän tärkein ateria! Koska ketogeeninen ruokavalio tarjoaa pitkään kestäviä energianlähteitä, auttaa oikein rakennettu aamupala jaksamaan pitkänkin päivän.

Esimerkki ketoilijan aamupalasta:
● Valitse proteiinin lähteeksi esimerkiksi pekonia, kinkkua, juustoa tai kananmunaa: tee
esimerkiksi pikainen munakas suosikkiraaka-aineistasi.
● Piristä ateriaa kasviksilla tai vihanneksilla, avokadolla, sienillä, pähkinöillä ja marjoilla.
● Jos koneiston käynnistymiseen vaaditaan kahvia, kokeile rasvakahvia. Toinen hyvä juoma
aamupalan kylkeen on elektrolyyttijuoma, johon voit laittaa esimerkiksi sitruunamehua ja
merisuolaa.
● Halutessasi aamupalaasi makeutta ota tujaus sokeritonta tai kreikkalaista jogurttia,
maapähkinävoita tai kaakaomassaa.

Mitoita aamiainen sinulle sopivaksi ja niin, että se tukee päivän rasvamäärän saantia. Sitten ei muuta kuin kohti päivän haasteita, vatsa täynnä ja keho hyvinvoivana!