Piristäviä ruokia parempaa arkeen

Piristäviä ruokia parempaan arkeen – lisää aamupuuroon lusikallinen piristystä tai surauta ihana, piristävä smoothie

Kun lähdet aamulla arjen askareisiin – on pimeää. Kun saavut illalla kotiin – on jälleen pimeää. Voi olla, että näet auringosta pilkahduksen vain ikkunaruudun takaa, jos silloinkaan. Ei siis ihme, jos hieman väsyttää.

Talvikuukaudet tuovat kauniin lumipeitteen ja kirpeän pakkasen lisäksi mukanaan myös kaamoksen. Loputtomalta tuntuvat pimeyden keskellä voi tuntua, että aamuinen väsymys ei helpota koko päivänä, tai voisit nukkua kokonaisen vuorokauden ympäri.

Lusikallinen pirteyttä päivään!

Onneksi nuutunutta fiilistä voi parantaa helposti nauttimalla ihania, piristäviä ruokia! Surauta aamulla vaikka ihana, raikas smoothie tai kokkaa illalliseksi terveellisiä omega-rasvahappoja sisältävä lohifilee värikkäiden kasvisten kera.

Jos arki tuntuu liian kiireiseltä uusille ruokakokeiluille, voit myös hieman oikaista lisäämällä tuttuihin arkiruokiin, kuten aamupuuroon tai jogurttiin lusikallisen piristäviä ruoka-aineita.

Lisää näitä aineksia ruokaasi, niin jaksat paremmin:

Chia-siemenet ja kookosöljy ovat hyviä omega-rasvahappojen ja muiden hyvien rasvojen lähteitä. Hyvät rasvat tukevat aivojesi optimaalista toimintaa parantaen muistiasi, keskittymiskykyäsi ja vireystilaasi.

Raakakaakao on todellinen ravinnepommi, joka sisältää esimerkiksi vireystilaa parantavia rautaa, magnesiumia ja C-vitamiinia. Myös maca-juuri ja sen pohjoinen serkku ruusujuuri ovat superruokia, jotka piristävät tehokkaasti. Raakakaakaota, macaa tai ruusujuurta voit sekoittaa kätevästi jauhemuodossa esimerkiksi puuroon, smoothien tai jogurttiin – tai vaikka aamukahvin joukkoon. Muista myös lisäravinteiden moniottelijat, viherjauheet, jotka sisältävät pitkän listan hyödyllisiä ja hyvinvointiasi tukevia ravintoaineita.

Magnesium on yksi tärkeimmistä aivojen toimintaan vaikuttavista ravintoaineista. Hyviä magnesiumin lähteitä ovat esimerkiksi cashew- ja saksanpähkinät sekä mantelit, joista saat myös runsaasti hyviä rasvoja. Pähkinöistä valmistetut tahnat ovat herkullisia, mutta myös käytännöllisiä – niistä voit lusikoida pähkinöiden terveyshyödyt helposti vaikka suoraan suuhun!

Myös vitamiinit, erityisesti B-, C- ja D-vitamiinit (linkit), vaikuttavat merkittävästi vireystilaasi. Riittävästi vitamiineja saat monipuolisesta ruokavaliosta, mutta etenkin talvikaudella voi olla fiksua pelata varman päälle, ja napata vitamiinit purkista. Erityisesti D-vitamiinin tankkaus on tärkeää pimeään vuodenaikaan, sillä tällöin emme saa riittävästi D-vitamiinia auringosta. 

SAATTAISIT TYKÄTÄ NÄISTÄ..

-15%
5,52 
-40%
8,90 
-15%
Varasto loppu
12,71 
-20%

Fitnessfirst-tuotteet

Kaakaojauhe, luomu, raaka, 500 g

10,30 
-15%
16,91 
-15%
6,76