Luomutuotetut mustat seesaminsiemenet
Musta seesaminsiemen on ruskeaa, yleisemmin käytettyä siementä ravinteikkaampi ja aromikkaampi lajike. Voit käyttää mustia samaan tapaan kuin vaaleitakin seesaminsiemeniä. Saat seesaminsiementen hyödyt parhaiten käyttöösi jauhamalla tai blendaamalla ne ennen käyttöä tai pureskelemalla huolellisesti – muutoin ne saattavat kulkea kokonaisina läpi ruoansulatuskanavan.
Luomutuotetut mustat seesaminsiemenet sopivat erinomaisesti osaksi monipuolista ruoanlaittoa. Kokeile esimerkiksi liottaa siemeniä muutama tunti ja käyttää sen jälkeen pirtelön pohjana tuomaan täyteläistä rakennetta ja makua. Seesaminsiemenet sopivat myös leivontaan ja esimerkiksi raakasuklaan joukkoon. Mustilla seesaminsiemenillä koristat niin salaatit, nuudeli- ja riisiruoat kuin jälkiruoatkin. Seesaminsiemenet tuovat mukavaa lisää niin sushiin kuin pöytäsuolaankin.
Pakattu tehtaassa, jossa käsitellään pähkinöitä (cashew-, para-, pekaani-, pistaasi-, macadamia-, hassel- ja saksanpähkinöitä) mantelia, seesaminsiemeniä ja heraproteiinia (maidosta).
Iris L (varmistettu kirjoittaja) –
Hyvää
Minna L (varmistettu kirjoittaja) –
Tämä maitoakin enemmän kalsiumia ja muita ravinteita sisältävä musta seesaminsiemen on loistava lisä smootheissa. Siemenet kannattaa liottaa yön yli lasipurkissa ja huuhdella ennen käyttöä. Siemenet ovat siten helpommin kehon käytettävissä. Kannattaa muistaa, että ne on murskattava joko tehosekoittimessa tai hampaillaan pieneksi, jotta elimistö hyötyisi niistä. Musta on vaaleaa ravintorikkaampi versio.
Nina P (varmistettu kirjoittaja) –
Seesam siemenet osana aamupalaa ja nyt testasin mustia siemeniä. Hyviä!
Emilia T. (varmistettu kirjoittaja) –
Maukas lisä siemennäkkäriin ja smoothieen!